Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi Güçlerini Birleştiriyor

Dünyanın en hızlı büyüyen finans merkezleri arasında bulunan alan Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği yapmaya yönelik mutabakat zaptı, Katar Finans Merkezi İdaresi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında imzalandı.

28.11.2019-17:21 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-17:19)

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nden yapılan açıklamada, anlaşma, Katar Finans Merkezi İdaresi Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Muhammed Al-Jaida ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Tamim bin Hamad Al-Thani’nin huzurlarında imzalandığı belirtildi.

Söz konusu anlaşma, Katar Finans Merkezi ve İstanbul Finans Merkezi arasındaki iş birliği yaparak iki ülke arasında ekonomik ve finansal bağları güçlendirmeyi amaçlıyor. İki kuruluş, katılım finansı ve sermaye piyasaları başta olmak üzere önemli finansal sektörlerde iş birliği yapacak.

Bu kapsamda, Katar’daki finansal kuruluşların İstanbul Finans Merkezinde ve Türkiye’deki finansal kuruluşların Katar Finans Merkezi platformu üzerinden Katar’da faaliyet göstermesini kolaylaştırmak için karşılıklı çalışmalar yürütecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal