Diyanet'ten Din İstismarına Büyük Hamle!

Diyanet İşleri Başkanlığı, din istismarıyla mücadele bünyesinde öncelikli gençler, din görevlileri ve hükümlüler olmak üzere Türkiye çapında 1 milyon kitapçık dağıttı.

03.10.2018-12:11 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-12:02) Diyanet'ten Din İstismarına Büyük Hamle!

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, basın muhaberine, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din istismarının engellenmesi amacı ile yaptığı yayınlar hakkında bilgi verdi.

Toplumun doğru dini bilgi yetiştirilmesi için başkanlığın önemli çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Kurt, bu mevzuda sıkı bir birliktelik içerisinde yayınlar yapıldığını belirtti.

Geçtiğimiz sene 81 ilde din istismarına karşı mücadele programları gerçekleştiğinin altını çizen Kurt, hem insanlara ve özellikle gençlere, hem de din görevlilerine ilişkin paneller ve konferanslar verildiğini belirtti.

Başkanlığın, pek çok yayınıyla hem din istismarıyla mücadele hem de insanları yanlış bilgiler, hurafeler ve bidatlardan kurtarmak için önemli bir çalışma sürdürdüklerine vurgu yapan Kurt, şöyle konuştu:

"Yayınlarımız küçükten büyüğe, hanıma, aileye ve toplumun her mevkiine ulaşabilecek biçimde çeşitlilik gösteriyor. Başkanlığımız din istismarıyla mücadele bünyesinde geçtiğimiz sene ortalama 1 milyon kitap dağıttı. Kitapları görevlilerimize, gençlerimize, kitap fuarlarında ve ramazan aylarında vatandaşlarımıza verdik, cezaevlerine gönderdik. Bu kitapçıkların bir tanesi FETÖ, bir tanesi DEAŞ'ı içeriyor. Kitapçıkların içerisinde bizi derinden etkileyen bu iki yapıya has çok net ifadeler ve ikazlar yer alıyor. Toplumumuzu ve vatandaşımızı bundan sonra din istismarı yapan oluşumlar ve yapılara karşı uyarmaya ilişkin önemli mesajlar var. Yani adları değişebilir, farklı kılıklara girebilirler fakat asıl olan insanımızı dini istismar ederek zarar görmesinden korumaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal