Diyanet Maaşları Faizsiz Finans Kurumları Aracılığıyla Ödemeye Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin maaş ödemelerini faizsiz finans kurumları üzerinden ödemeye başladı.

18.06.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-12:53) Diyanet Maaşları Faizsiz Finans Kurumları Aracılığıyla Ödemeye Başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın liderliğinde faizle mücadele çerçevesinde çalışan maaşlarının faizsiz finans kurumları tarafından ödenmesiyle ilgili çalışmayı sonlandırdı.

Bu çerçevede, ilk aşamada kurum maaş ödeme protokolleri biten merkez ile bir takım taşra teşkilatlarındaki memurların maaşları, faizsiz finans kurumları tarafından ödenmeye başlandı.

Şehir müftülükleri, hala süren kurum maaş ödeme protokollerinin bitmesinden sonra maaş ve ücretlerin hangi kurum tarafından ödeneceğiyle alakalı karar almasıyla beraber 150 binden fazla din vazifelisi memurlarının maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla alacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, AA muhabirine açıklamasında, Başkanlığın manevi ve ahlaki hususlarda topluma rehber olma görevi olduğunu kaydetti.

Bilgin, faizsiz finans kuruluşlarının temsilcilerinin de olduğu komisyonla iki defa toplantı düzenlendiğini belirtti.

Mehmet Bilgin, bu görüşmelerde verilen kararlar neticesinde, 20192un kasım ayında şehir ve ilçe müftülüklerine yollanan tebligatta, kurum maaşlarını ödeme protokolünde faizsiz finans kuruluşlarının seçilmesinin talep edildiği anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. 30 Mart'ta faizsiz finans kurumlarına davet mektubu gönderdik. 4 faizsiz finans kurumu davetimize icabet etti. 15 Haziran'da faizsiz finans kurumlarından ilk maaşımızı aldık. Teşkilatımıza, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

İl ve ilçe teşkilatlarımızdan 128'i faizsiz finans kurumlarıyla anlaşma yaptı. Daha önce bankalarla protokol anlaşmaları olan müftülüklerimiz olduğundan dolayı 2021'de tüm anlaşmalar bitecek. Başkanımızın talimatıyla faizsiz finans kurumlarıyla anlaşma yapılması gerektiğini bir yazıyla taşraya göndermiş olduk. İnşallah 1,5 yıl içinde tüm teşkilatlarımız faizsiz finans kurumlarıyla anlaşma yapacaklar."

Başkanlığın merkez yerleşkesinde olan neredeyse 1750 çalışanın maaşlarını haziran itibariyle faizsiz finans kurumu tarafından aldığını kaydeden Bilgin, şu açıklamada bulundu:

"Üstlenmiş olduğumuz misyon nedeniyle toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli bir kurumuz. Manevi ve ahlaki anlamda topluma rehber olma gibi bir misyonumuz var. Amacımız, faizle mücadele kapsamında faizsiz sistemi desteklemektir. İnşallah çok güzel bir başlangıç olacak. Bu uygulama diğer kurumlar için de örnek teşkil edebilir."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal