Dışişleri Bakanı Çavuşuoğlu: Yaptırımın Her Türlüsüne Karşıyız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Katar ekonomisi geliştikçe, Katar da gelişiyor. Bu, doğal bir kriz değil. Yaptırımlar asla kabul edilemez. '' dedi.

15.12.2018-15:53 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-15:47) Dışişleri Bakanı Çavuşuoğlu: Yaptırımın Her Türlüsüne Karşıyız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Katar ekonomisi geliştikçe, Katar da gelişiyor. Bu, doğal bir kriz değil. Yaptırımlar asla kabul edilemez. Ortadaki problem ne olursa olsun, biz yaptırımın her türlüsüne karşıyız." ifadesinde bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Diplomasi, Diyalog ve Çeşitlilik" konusu altında gerçekleştirilen 18. Doha Forumu'na katılmak için gittiği Doha'da Katarlı gazetecilerin sorularını cevap verdi.

Çavuşoğlu, Katar'a karşı ekonomik yaptırımlar ile alakalı bir soruya, "Katar ekonomisini geliştirmek için elinden geleni yapıyor ve gittikçe kendi kendine yeter bir duruma geliyor. Bazen kötü bir deneyim bin nasihatten daha iyidir. Katar küresel çapta aktif bir ülkedir, Katar ekonomisi genişliyor, Katar güçleniyor. Bu, yapay bir kriz. Yaptırımlar asla kabul edilemez. Ortadaki sorun ne olursa olsun, biz yaptırımın her türlüsüne karşıyız. Dilerim ki bu sorunlar en kısa sürede çözüme kavuşur." ifadelerinde bulundu.

Çavuşoğlu, bu sene 18.si gerçekleştirilen Doha Forumu'nun dünyanın en önemli forumlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Foruma uluslararası katılımın yeterince yüksek olduğunu görüyorum. Bu da bu forumun çok güvenilir bir forum olduğunun kanıtıdır. Bu seneki forum konusunun da mükemmel bir zamanlamaya denk geldiği kanaatindeyim." dedi.

" KAŞIKÇI SORUŞTURMASINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’’

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesi ile alakalı bir soru üzerine Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim tarafımızdan yürütülen soruşturmanın yeterince şeffaf ve güvenilir olduğunu net bir şekilde vurguladı. Suudi yetkililer tarafından yürütülen soruşturmada elde edilenler ile alakalı bizde bir bilgi yok. O soruşturma da şeffaf ve güvenilir bir şekilde yürütülmeli. Türkiye bu konunun peşini bırakmayacak, sonuna kadar üzerine gidecek." cevabını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal