Dikkat milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşsizlik maaşı alınabilmesi için önemli detaylar!

SGK, işsiz durumda olan vatandaşlara her ay işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuranlar 2.137 TL ile 4.272 TL arasında 6 veya 10 ay süreli olarak işsizlik maaşı alabilecekler.

29.05.2022-12:49 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-15:38) Dikkat milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşsizlik maaşı alınabilmesi için önemli detaylar!

Bir kişi işsizlik maaşı aldığı sırada iş bulduğu takdirde işsizlik maaşı kesiliyor. Fakat yeni girdiği işten memnun kalmadığı takdirde istifasını verip ayrılırsa işsizlik maaşını tekrar bağlatıp kullanmadığı ayların ödemesini alabilir. 

İki önemli detay var

İşinden ayrılan bir kişi gelirini kaybedince ve sağlık hizmetinden yararlanması ortadan kalkınca zor bir süreç yaşayabiliyor. Bununla beraber işsizlik maaşıyla azda olsa rahatlama yaşayabiliyor. İşsizlik maaşının alınabilmesi için iki önemli detay var. İş verenin işten çıkarmasıyla ve prim ödeme şartlarını yerine getirmiş olmak. Son 3 yıl içerisinde 600 gün primi almayan kişiler işsizlik maaşı hakkı alamazlar. 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuranlar 2.137 TL ile 4.272 TL arasında 6 veya 10 ay süreli olarak işsizlik maaşı alabilecekler.

İki önemli detay var

Geçmişte ödediği maaşları faiziyle o kişiden isteyecektir

İşsizlik maaşı alan bir kişi çalışmaya başladığı takdirde işsizlik maaşını almaz. Oldu ki işsizlik maaşı alana bir kimse sigortasız olarak işe başladığında ise işsizlik maaşı almaya devam edecektir. Lakin İŞKUR bu durumu tespit ederse geçmişte ödediği maaşları faiziyle o kişiden isteyecektir. İşsizlik sigortası alırken iş bulan kimse, işten ayrıldığı takdirde tekrardan işsizlik maaşı almaya hak kazanacak. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal