SGK, yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için yeni düzenlemeyi açıkladı!

Kısmi branş anlaşması bulunan hastanelerde sadece kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, doku organ nakli, acil ve hiperbarik oksijen tedavisi karşılanırken, bu hastanelerde diğer branşlarda anlaşma yapılmadığı için vatandaşların mağduriyet yaşadığını belirtti.

29.05.2022-11:01 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-14:35) SGK, yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için yeni düzenlemeyi açıkladı!

SGK'dan önemli açıklama geldi. Yapılan açıklamada Kurumun halihazırda 875'i kamu, 135'i üniversite ve 1419'u özel olmak üzere toplam 2 bin 429 sağlık hizmeti ile yaptığı sözleşmelerde sağlık hizmetlerinin duraksamadan sağlanmaya devam ettiğini dile getirdi. Belirtilen açıklamada 1419 özel hizmetin sadece 24'ünün kısmi branş ve sağlık hizmeti olduğunun altı çizildi. 

Vatandaşların mağduriyet yaşadığının altı çizdi

Konuyla ilişkin kısmi branş anlaşması bulunan hastanelerde sadece kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, doku organ nakli, acil ve hiperbarik oksijen tedavisi gibi branşlarında SGK tarafından karşılandığı vurgulanırken, bu hastanelerde diğer branşlarda anlaşma yapılmadığı için vatandaşların mağduriyet yaşadığının altı çizdi.

SGK tarafından karşılanmaya devam edecektir

Yaşanan bu mağduriyetler sonrası bir düzenlemenin yapıldığını dile getiren açıklamada, "Yapılan düzenlemeyle vatandaşlarımızın başvurduğu sağlık hizmeti sunucusunda ihtiyacı olan tüm branşlarda tetkik, tahlil ve tedavilerini almaları sağlanmış olup sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Kısmi branş anlaşmalarının kaldırılmasıyla özellikle kemoterapi hastalarının mağdur olacağı şeklinde basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta olup mevcut SGK sözleşmeleri gereğince, bahse konu hastanelerin sözleşmelerini devam ettirmek istememesi durumda dahi yatarak tedavileri devam eden hastalar ile belirli bir program dahilinde devam eden fizik tedavi, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz gibi sağlık hizmetleri SGK tarafından karşılanmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

SGK tarafından karşılanmaya devam edecektir

Amaç tüm branşlarda eşit bir şekilde hizmet alması

Amacın tüm branşlarda eşit düzeyde hizmet alınması gerektiği belirtilen açıklamada, Kısmi branş anlaşmalarının kaldırılmasında hedef, bu hastanelerle olan sözleşmelerin feshi değil tüm vatandaşlarımızın tüm sözleşmeli hastanelerden tüm branşlarda eşit bir şekilde hizmet almasını sağlamaktır." ifadelerine yer verildi.

Süre sınırlaması olmaksızın SGK ile sözleşme yapılabiliyor

Hastaneler  7 Haziran 2022 tarihinden sonrada müracaat ettikleri taktirde sözleşmelerini imzaladıktan itibaren geçerli olacağı dile getirilen açıklamada, "Bahse konu süre, sözleşmenin kesintisiz devam etmesi konusunda önceki yıllarda da uygulanan rutin bir uygulama olup SGK ile anlaşma yapmak isteyen tüm hastaneler, süre sınırlaması olmaksızın SGK ile sözleşme yapabilmektedir. Dolayısıyla 7 Haziran 2022'den sonra müracaat eden sağlık hizmeti sunucularının da sözleşmeleri, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren geçerli sayılacaktır" ifadeleri yer aldı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal