Geliri asgari ücretten düşük olanlara SGK tarafından destek ödemesi başvuru detayları açıklandı! SGK dan ek destek ödemesi!

SGK tarafından maaş ödemesi yapılacağı açıklaması geldi. Yapılacak ödemeyi almak isteyenlerin asgari ücretten gelirinin daha düşük olması gerektiği açıklandı. Başvuru ile ilgili detaylar vatandaşlardan tarafından araştırılmaya başlandı. İşte geliri asgari ücretten düşük olanlara SGK dan destek şartları...

25.05.2022-22:19 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-22:19) Geliri asgari ücretten düşük olanlara SGK tarafından destek ödemesi başvuru detayları açıklandı! SGK dan ek destek ödemesi!

SGK tarafından maaş ödemesi yapılacağı açıklaması geldi. Yapılacak ödemeyi almak isteyenlerin asgari ücretten gelirinin daha düşük olması gerektiği açıklandı. Bu durumda SGK belirli süre çalışmış ve yaş koşulunu tamamlamış emekliliği hak etmiş kişilere maaş bağlamaktadır. 

Ancak bazı vatandaşlar için emeklilik mümkün olmamakta. Bu durumda da vatandaşları zor durumda bırakmamak için SGK tarafından maaş bağlanacağı ile ilgili açıklama geldi. Bu maaş öncelikli olarak eşe ve çocuklara bağlansa da vefat etmiş sigortalının ebeveynlerine de verilmektedir. Bunun için belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte detaylar...

SGK maaş için başvuru detayları ile ilgili açıklama geldi!

Vatandaşlar genel anlamda çalışıp belirli bir yaşa gelince yaştan emekli olma hakkı kazanmış oluyorlar. Cenaze ödemesi başta olmak üzere çeşitli yardımlar SGK tarafından gerçekleştirilmeye devam etmektedir. Hak sahipleri arasında vefat etmiş sigortalının anne ve babası içinde maaş bağlanması konusundaki detaylar açıklandı.

Anne ile babanın resmi evlilik bağlarının devam etmesi, birlikte durumunun değerlendirilmesi gerekmektedir.

Diğer çocuklarından kazanılmış hak ve aylık dışında başka aylıklarının olmaması gerekmektedir.

Vefat eden sigortalının eş ve çocuklarından kalan hissesinin olması gerekmektedir. 

Şartlarının taşınması gerekmekte.

Vefat eden çocuktan anne ve babaya maaş bağlanabilmesi için, vefat eden kişi SGK'lı borçlanma süreleri dışında en az 5 seneden bu zamana kadar sigortalı bulunması, 900 günlük yaşlılık, malullük ve ölüm sigortalarını bildirmiş olması lazımdır. 

Bu şartları taşıyan ebeveynler sigortaya başvuruda bulunabilir ve maaş bağlanıp bağlanmayacağını sorgulatması gerekmektedir. 

SGK dan maaş bağlanması

Tuğçe Kızıldemir
tugcekzldmr@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal