Devletten büyük destek! Doğalgaz ve elektrik faturalarını karşılayacak:Kimlik ve faturayla PTT şubesine gitmek yeterli

Artan ekonomik zorluklarla birlikte artık daha fazla vatandaş ekonomik anlamda desteğe ihtiyaç duymaya başladı. Bu noktada devlet çeşitli destek ödemelerini sunarken, bu destekler arasında en fazla ilgi görenlerden biri de elektrik ve doğalgaz destekleri oldu. Yükselen enerji fiyatları ve artan enflasyonun etkisi ile yüksek oranlı zamlarla karşılaşan doğalgaz ve elektrikte devlet destekleri ilgi görmeye devam ediyor.

09.04.2022-14:41 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-17:23) Devletten büyük destek! Doğalgaz ve elektrik faturalarını karşılayacak:Kimlik ve faturayla PTT şubesine gitmek yeterli

Pandemi dönemiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de nasibini aldı. Ekonomik anlamda başlayan ve büyüyen sıkıntılar, 2022 yılı itibariyle küresel enflasyonun da etkisi ile vatandaşı zorlayan bir durum haline geldi.

Elektrik destekleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize ve finanse ediliyor. Diğer yardım ve desteklerde olduğu gibi elektrik destekleri de yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu destek ve yardımlardan 3294 ve 2022 Sayılı Kanunlar kapsamında yer alan vatandaşlar yararlanabiliyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek kalmıyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar elektrik faturaları ile PTT şubelerine giderek sosyal yardım programlarından yararlanabiliyor. Yapılan inceleme sonrasında hak sahiplerine verilen destekler, elektrik faturalarından bedel olarak düşüyor.


Doğalgaz destek ödemeleri

Diğer yandan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan destekler arasında yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan doğalgaz destekleri yer alıyor. Yılda 2 kez olmak üzere 450 TL ile 1.150 TL arasında verilen doğalgaz destekleri, yüksek faturalara çözüm getirmeyi hedefliyor. Doğalgaz desteklerinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin E-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile bu destek için başvuruda bulunması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal