Devlet Desteği Çalışanın Mağduriyetinin Önlenmesine Ümit Oldu

Artı Cnc Kalıp ve Gedik Kuru Temizleme firmalarının İşletmecisi Aziz Gedik, coronavirüs süreciyle beraber devlet aracılığıyla duyurulan desteklerin şirketler için ümit olduğunu belirtti.

18.04.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-18:08) Devlet Desteği Çalışanın Mağduriyetinin Önlenmesine Ümit Oldu

Artı Cnc Kalıp ve Gedik Kuru Temizleme firmalarının İşletmecisi Aziz Gedik, coronavirüs süreciyle beraber devlet aracılığıyla duyurulan desteklerin şirketler için ümit olduğunu belirtti.

Kalıpçılık işinde salgından etkilenmemelerine karşın, kuru temizleme dükkanlarındaki çalışanları için kısa çalışma ödeneğine müracaat ettiklerini belirten Gedik, "AVM'lerde ve bazı caddelerde mağazalarımız var, birebir insanlarla muhatap olan işletmeler olduğu için salgın sonrası oraları kapatma kararı aldık. Bu yüzden de devletimizin desteklerine ve teşviklerine başvuruda bulunduk. Yakın zamanda da neticeleneceğini umut ediyoruz. Bunun sayesinde de personelimizi mağdur etmeden yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Başvuruyu online işlemlerle rahatlıkla yapılabildiğine dikkat çeken Gedik, "Bu başvuruyu internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Birtakım firmanızla ilgili evrakları sağladıktan sonra başvurunuzu tamamlıyor ve sürecin işlemesini bekliyorsunuz." ifadesini kullandı.

Gedik, devletin sağladığı desteklerle üretime can suyu ve işletmelere ümit olduğunu ifade ederek, "Biz kendi kalıpçılık işimizde doğrudan etkilenmedik fakat bizimle birlikte iş hayatında yer alan herkesten duyuyor ve görüyoruz. Devletimizin burada sağladığı hizmetler ve maddi destekler piyasaya can suyu oluyor diyebiliriz." açıklamasını yaptı.

Gedik, salgından pek çok sektörün negatif etkilenmesine karşın kalıpçılık sektöründe üretimin hız kesmeden sürdüğünü belirterek, "Süreç başladığından bu yana firma olarak plastik enjeksiyon-kalıpçılık işi yaptığımızdan dolayı işlerimiz çok etkilenmedi. Hatta biz şu an çalıştığımız sektörde personel alımına devam ediyoruz, 7 gün 24 saat hizmet vermeye çalışıyoruz ve şu an salgına rağmen biz kalifiye personel alımı ihtiyacı içindeyiz." diye konuştu.

Artı Cnc Kalıp şirketi olarak yurt dışına yönelik faaliyetlerinin dijital ortamda devam ettirdiklerini belirten Gedik, şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışından aldığımız projeler var. Bu projelerin bitirme süreçleri üç dört ayı bulduğu için biz şu an salgından etkilenmedik. Almanya'dan aldığımız bir proje var Yaklaşık 3-4 ayı bulacak bir süreç içinde bitirerek ihracatı gerçekleştireceğiz. Şu an dijital ortamda fikir alışverişlerimizi ve iş ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Akabinde onların onaylarıyla süreçlerimizi devam ettireceğiz. Virüs biterse daha hızlı şekilde işlerimizi yapma devam ederiz. Sürecin uzaması durumunda üretimlerimiz sekteye uğrayacaktır ve böyle devam edemeyiz. Salgının uzaması mevcut projelerimizi teslim edemememiz anlamına gelir. O zaman bu herkesi ve bizi de çok olumsuz etkiler."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal