Dev Sondaj Platformu İstanbul Boğazı'ndan Geçirildi

Rönesans Endüstri Tesisleri, BOTAŞ'ın Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi kapsamında kullanılacak olan dev Jack-Up Sondaj Platformu'nu Boğaz'dan geçirdi.

27.12.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-17:26) Dev Sondaj Platformu İstanbul Boğazı'ndan Geçirildi

Rönesans Endüstri Tesisleri, BOTAŞ'ın Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi kapsamında kullanılacak olan dev Jack-Up Sondaj Platformu'nu Boğaz'dan geçirdi. Rönesans, Türkiye'nin ilk yeraltı doğal gaz depolama özelliği bulunan BOTAŞ için dev sondaj platformunu İstanbul Boğazı'ndan geçirdi.

Rönesans Holding yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk yer altı doğal gaz depolama özelliği bulunan BOTAŞ Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi için hazırlıkların hız kesmeden sürdüğünü belirti. Projenin mühendislik, satın alma ve inşasından (EPC) sorumlu Rönesans Holding kapsamındaki, petrol ve doğal gaz tesislerinde uzmanlaşmış Rönesans Endüstri Tesisleri, son olarak, BOTAŞ’ın Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi'nde kullanılacak olan dev Jack-Up Sondaj Platformu'nu Boğaz'dan geçirdi.

Platformlar, Boğaz'dan geçerek çalışma alanının bulunduğu Silivri açıklarındaki sondaj kuyularına yönlendirilecek ve Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi'nin yapımı sırasında kullanılacak. Proje bittiğinde Türkiye'nin bugüne kadar yapılan en büyük doğal gaz depolama sondaj ve işletme tesisleri haline gelecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal