Destan Yazmaya Devam Eden SİHA'lar Karadeniz Semalarında Uçuş Yaptı

Bayraktar SİHA'lar adını tüm dünyaya duyurmaya ve başarılara imza atmaya devam ediyor. Bayraktar SİHA'larımız Karadeniz semalarında uçuş yaptı.

04.04.2021-16:24 - (Son Güncelleme: 04.04.2021-16:24) Destan Yazmaya Devam Eden SİHA'lar Karadeniz Semalarında Uçuş Yaptı

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim sürerken Ukrayna’nın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar SİHA’ların Karadeniz semalarında uçuş yaptığı açıklandı.

Bayraktar TB2’lerin birçok manevra görevi icra ettiği ifade edilirken her an göreve hazır olduğu söylendi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, yerli sistemlerin son günlerde Donetks sınır hattı boyunca sürekli uçuş gerçekleştirdiği tespit edildi.

PANTSİR-S1'LERİ İMHA ETMİŞTİ

Bayraktar TB2 SİHA, Libya, Suriye ve Karabağ’daki çatışmalarda çok sayıda Rus hava savunma sistemi Pantsir-S1’leri imha etmişti.

KARABAĞ ZAFERİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Bayraktar TB2’ler, Suriye ve Libya’da en az 23 adet Pantsir-S1 imha ederken Azerbaycan’ın Karabağ zaferinde de önemli rol oynamıştı.

Ukrayna, Türkiye’den 2019 senesinde 6 adet Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracıyla beraber üç yer kontrol istasyonu satın almıştı. Kiev yönetimi ayrıca deniz kuvvetleri için bu sene yeni bir siparişte bulunacağını bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal