DEAŞ'lı Kadın Terörist "Ceviz" Şifresinin Ne Olduğunu Anlattı

İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nde mavi kategoride bulunan DEAŞ'lı kadın terörist, "ceviz" şifresinin ayrıntılarını aktardı.

09.03.2019-12:32 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-12:20) DEAŞ'lı Kadın Terörist "Ceviz" Şifresinin Ne Olduğunu Anlattı

İçişleri Bakanlığı tarafından başına 1 milyon 500 bin lira ödül konan ve 15 Aralık'ta Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik birimlerine teslim olmasının ardından tutuklanan DEAŞ'lı kadın terörist, savcılığa çok çarpıcı açıklamalar gerçekleştirdi.

DEAŞ'lı terörist Ayşenur İnci hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlaması ile 15 seneye dek hapis cezası talebi ile hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

DEAŞ'IN ŞİFRESİ "CEVİZ"

İfadesinde, sevgilisi Ersel Ocak'ın (firari DEAŞ zanlısı) kendisini kandırarak DEAŞ'a katılmaya ikna ettiğini iddia eden İnci, şunları söyledi:

"Ersel ile 30 Ekim 2014'te, Demokrasi Parkı'nda görüşüp Gaziantep'e doğru gittik. Gaziantep'te otogarda beklediğimiz esnada Ersel'in yanına O.Y. ile Adıyaman'dan tanıdığım A.P. geldi. Hep beraber otogara yakın bir evde bir gece kaldık. Gece saatlerinde hiç karşılaşmadığım, sarı saçlı, sakalsız, beyaz tenli bir kişi, plakasını bilmediğim bir araçla gelip telaşlı bir biçimde bizi araca bindirdi ve Suriye'ye doğru yola çıktık. Yolda gittiğimiz sırada aracı kullanan kişi birini arayarak 'Abi cevizleri aldım. Cevizlerin içi doluymuş' biçiminde konuştu ve telefonu kapattı. Suriye sınırına geldiğimizde minibüse geçtik."

İnci, yasa dışı yollarla Suriye'ye geçtiklerini, burada kendilerini silahlı kişilerin karşıladığını söyleyerek, Tel Abyad civarında DEAŞ işgalindeki bölgeye gittiklerini ve Ersel ile bir evde kaldıklarını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal