Ebeveynlere 'Momo' Uyarısı: İnternet Güvenliğini Sağlamalısınız

Momo adlı oyunun tehlikeleri ve çocukların bu oyundan engelleme yolları hakkında Uzman Psikolog Melda Dönmez, anne ve babalara bazı uyarılarda bulundu.

09.03.2019-12:24 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-12:12) Ebeveynlere 'Momo' Uyarısı: İnternet Güvenliğini Sağlamalısınız

Momo adlı oyunun riskleri ve çocukların bu oyundan engellemenin yolları noktasında Uzman Psikolog Melda Dönmez, ailelere gerekli uyarılarda bulundu. Sosyal medyada çocukların çok farklı riskler ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Dönmez, 'Çocuğunuzun internet yaşına uygun sitelere ve oyun alanlarına girdiğinden emin olmalısınız. İnternet güvenliğini sağlamalısınız' şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARDA MERAK DUYGUSUNU UYANDIRIYOR

Son zamanlarda hızla yayılan ve çocukları intihara kadar götüren 'Momo' adlı oyuna karşı Uzman Psikolog Melda Dönmez'den ebeveynlere önemli uyarı geldi. Çocukların sosyal ortamda çok sayıda tehlikeyle karşı karşıya olduğunu dile getiren ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen Melda Dönmez, 'Momo oyunu, çocuklara evde kesici aletleri nerelerde bulabileceklerini söylüyor. Bu tarz oyunlar, çocuklarda merak duygusunu uyandırıyor ve çocukları yönlendiriyor. Bu yönlendirme sonucu da çocuklara, istedikleri şeyleri yaptırabiliyorlar. Çocuklar, istediklerini yapmadıklarında ise psikolojik şiddete başvurup, tehdit etmeye varan bir yöntem kullandıkları görülüyor. Çocuğunuzun oynadığı oyunları mutlaka kontrol edin ve sizler de en az bir, iki kere bu oyunları oynayın. Çocuğunuzun internet yaşına uygun sitelere ve oyun alanlarına girdiğinden emin olmalısınız. İnternet güvenliğini sağlamalısınız. Aile koruma paketleri ve ortak bilgisayar kullanımı ile çocuğunuz internette geçirdiği zamanları mutlaka sonrasında kontrol edin. Telefon, tablet, bilgisayar kullanımını çocuğunuzun sizinle birlikte olduğu ortamlarda izin vermelisiniz. Çocuğunuz kendi odasında kapısı kapalı olarak internet kullanımı yapmamalı' diyerek anne ve babaları bu konuda bilgilendirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal