Daum: 'Derbide Galatasaray Daha İyi Oynadı'

Fenerbahçe'nin eski teknik adamlarından Christoph Daum, Galatasaray maçının sonrasında açıklamalar yaptı.

27.02.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-09:23) Daum: 'Derbide Galatasaray Daha İyi Oynadı'
Bir dönem Fenerbahçe'ye hocalık yapan 66 yaşındaki Alman teknik adam Christoph Daum, Süper Lig'in 23. hafta karşılaşmalarında gerçekleşen zorlu derbi hakkında yorum yaptı.

Onur Dinçer'e verdiği röportajında Daum, mçta Galatasaray'ın Fenerbahçe'den daha iyi oynadığını ve kazanmayı hak ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Aslında Galatasaray için çok zor bir maçtı. Çünkü onlar için Fenerbahçe deplasmanı hep zor olmuştur. Ne var ki bu sefer, uzun yıllar sonra rakiplerini seyircisi önünde yenmeyi başardılar. Oyunun geneline bakıldığında konuk ekip üstün olan taraftı. Attıkları üç gol ve birçok fırsat yakalamış olmaları da bunu gösteriyor zaten. Fenerbahçe kazanmak için uğraştı, risk de aldı ama gol pozisyonları üretmekte sıkıntı yaşadı. Tek tek isim saymak doğru olmaz, Fenerbahçe bu maçı takım olarak kaybetti."

“Derbiyi kazanmak için en önemli noktalardan bir tanesi o maça çok iyi konsantre olmaktır. Fenerbahçe’nin başında olduğum dönemde Galatasaray maçlarına, şartlar ne olursa olsun, hep çok iyi konsantre olarak çıkardık. Takımda disiplin vardı ve takım içi ilişkiler iyiydi. Çok sıkı maçlara bu birliktelik, inanç ve coşkuyla çıktığımızı hatırlıyorum. Zaten bunlar yoksa başarı da zor."

“Kazansalardı, yarışın içine güçlü bir şekilde gireceklerdi. Ancak şimdi şampiyonluk şanslarını zora soktular. Ama hâlâ imkansız değil, başarabilirler. Çünkü geçmişte bunun örnekleri var. Ne olursa olsun mücadeleyi bırakmamaları gerekiyor”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal