Darüşşafaka Basketbol Takımı, Eurocup Şampiyonu Oldu

Darüşşafaka Basketbol Takımı ULEB Avrupa Kupası Finalinde Lokomotiv Kuban'ı 67-59 yenerek durumu 2-0'a getirdi ve şampiyon oldu.

13.04.2018-22:17 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-23:05) Darüşşafaka Basketbol Takımı, Eurocup Şampiyonu Oldu

ULEB Avrupa Kupası final maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban'ı konuk eden Darüşşafaka, rakibini 67-59 mağlup etti ve ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı! Daçka, kupayı müzesine taşıdı ve bu Türkiye'nin 8. Avrupa kupası oldu.

Rusya'da oynanan serinin ilk karşılaşmasında rakibini uzatma neticesinde 81-78 yenerek 1-0 öne geçen yeşil-siyahlılar, ikinci mücadeleden de üstün ayrıldı ve ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı. Tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında final oynayan Darüşşafaka bu şampiyonlukla beraber gelecek sezon THY Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandı. David Blatt, hem EuroLeague hem de ULEB Kupası'nı kazanan ilk koç oldu!

TÜRKİYE'NİN 8. AVRUPA KUPASI OLDU

Darüşşafaka, Türkiye'ye 8. Avrupa kupasını kazandırdı! Türkiye'den basketbolda bundan önce erkeklerde Anadolu Efes, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Doğuş birer kez, kadınlarda ise Galatasaray 2, Yakın Doğu Üniversitesi de bir defa Avrupa kupalarında şampiyonluk kazandı.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final oyanayan Darüşşafaka, rakibi karşısında arzuladığı skoru elde ederek 2015-2016 sezonunda zafere ulaşan Galatasaray'ın sonrasında bu kupayı Türkiye'ye getiren ikinci takım oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal