Dangal nedir, ne demek? Dangal anlamı nedir?

Hint yapımı Dangal filmi izleyenler hayran bırakmaya devam ediyor. Birçok kez TV’de yayınlanan film izleyenlerden tam not alıyor. Filmin başrolünde oyuncu ve yapımcı olan Aamir Khan yer almaktadır. Filmin adını duyular ise biraz merak ediyor. Peki, Dangal ne demektir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

24.05.2022-19:11 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-19:11) Dangal nedir, ne demek? Dangal anlamı nedir?

Bir Hint filmi olan Dangal, duyanları ismiyle şaşırmaktadır. Bizlere oldukça farklı gelen bu kelimenin ne anlam ifade ettiği merak ediliyor. Bir babanın kızlarını güreşçi olarak yetişmesini konu edinen film izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Peki, Dangal ne demektir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Dangal kelimesi ne anlama gelmektedir?

Hindistan’da düzenlenen güreş müsabakalarına Dangal denmektedir. Duyduğumuzda bize tuhaf gelen bu kelimenin Türkçe karşılığı ise “Güreşen Kişiler”dir.

Dangal Anlamı Nedir

Dangal film konusu nedir?

Güreş hayranı olan Mahavir Singh Phogat’ın iki kızını güreşçi olarak eğitmesini konu almaktadır. Kız çocuklarının güreşçi olamayacakları söylense de bu engeli aşmak için her şey yapılır. Kızı da olsa yılmadan onları emek emek eğiten baba Phogat, sonunda bunun karşılığını alır.

Kızları Geeta Phogat ve Babita Kumari uzun yıllar süren eğitimlerinin ardından güreşin en iyileri olur. Katıldıkları Commonwealth Oyunları'nda altın madalyanın sahibi Geeta Phogat, olurken kız kardeşi de gümüş madalya kazanır.

Dangal Konusu Nedir

Dangal film oyuncuları

Mahyavir Singh Phogat - Aamir Khan

Mahavir Singh Phogat'ın kızı Babita Kumari - Sanya Malhotra

Mahavir Singh Phogat'ın kızı Geeta Phogat - Fatima Sana Shaikh

Mahavir Singh Phogat'ın eşi Daya Shobha Kaur - Sakshi Tanwar

Antrenör Pramod Kadam- Girish Kulkarni

Genç Geeta- Zaira Wasim

Genç Babita - Suhani Bhatnagar

Vivan Bhatena

Rohit Shankarwar

2 numaralı erkek dövüşçü- Kaustubh Pile

Aparshakti Khurrana

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal