Dangal filmi gerçek hikaye mi?

Televizyon ekranlarında yayınlanan Dangal filmi ile ilgili birçok araştırma yapılıyor. Peki Dangal filmi gerçek olayları mı anlatıyor? Dangal filmi hikaye mi? Tüm detaylar haberimizde.

24.05.2022-21:52 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-21:52) Dangal filmi gerçek hikaye mi?

Star TV ekranlarında seyirciyle buluşan Dangal filmi en çok merak edilen konulardan biri oldu. Dangal filmi nerede çekildi? Dangal filmi oyuncuları kimler? Dangal filmi gerçek mi? Dangal filmi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Dangal filmi

Dangal filminin yönetmenliğini Nitesh Tiwari üstlenmiştir. Yapımcılığını Aamir Khan, Siddhart Roy Kapur ve Kiran Rao'nun üstlendiği filmin senaryosu ise Dan Gilroy, Nico Soultanakis, Tarsem Singh tarafından yazmıştır. Film müzikleri Pritam tarafından hazırlanmıştır. Spor ve dram türlerini karşılamaktadır. Filmin başrolünde Aamir Khan, Sanya Malhotra, Sakshi Tanwar ve Fatima Sana Shaikh yer alıyor. Film içinde güreşçi bir baba ve güreşi öğrettiği iki kızının hikayesi konu ediliyor.

Dangal filmi kaç yılında çekilmiştir

Dangal filmi vizyona girdiği zaman izlenme rekorları kırmıştır. Aynı zamanda Çin'de vizyona girdiği zaman da en fazla izlenen yabancı film olma şansını yakalamıştır. Film 2016 senesinde çekilmiştir. 18 Ağustos 2017 yılında ise Türkiye'de vizyona girmiştir.

Dangal filmi gerçek mi

Dangal filmi gerçek bir hayat hikayesini anlatmaktadır. Dangal filminde 2 kızına güreşi öğreten güreşçi bir babanın hikayesi konu ediliyor. Mahavir Singh adlı güreşçinin hayat hikayesi anlatılmıştır.

Dangal filmi nerede çekilmiştir

Dangal filmi Hindistan Pune, Delhi ve Ludhiana şehirlerinde çekilmiştir.

Dangal filmi oyuncuları

-aamir Khan- Mahyavir Singh Phogat

-Fatima Sana Shaikh- Mahavir Singh Phogat'ın kızı Geeta Phogat

-Zaira Wasim- Genç Geeta

-Sakshi Tanwar- Mahavir Singh Phogat'ın eşi Daya Shobha Kaur

-Rohit Shankarwar

-Suhani Bhatnagar- Genç Babita

-Sanya Malhotra- Mahavir Singh Phogat'ın kızı Babita Kumari

-Apashakti Khurrana

-Vivan Bhatena

-Girish Kulkarni- Antrenör Pramod Kadam

-Kaustubh Pile- 2 numaralı erkek güreşçi

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal