Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanların Karşılanmaları ve Uğurlanmaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de yer aldı.

11.05.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-11:01)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Genelgesi, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanların Karşılanmaları ve Uğurlanmaları hakkaındaki usul ve esaslarıkonu ediniyor.

Genelgeye göre, Cumhurbaşkanı’nın yurt içi seyahatlerinde, karşılama ve uğurlamada yalnızca vali, belediye başkanı ve garnizon komutanı hazır olacak. Cumhurbaşkanı’nın Ankara veya İstanbul çıkış-dönüşlü yurt içi seyahatlerinde karşılama ve uğurlamada ise ayrıca Cumhurbaşkanlığı tarafından uygun görülecek diğer kişiler yer alacak.

Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı seyahatlerinde de yurt içi seyahatlerinde seçilen görevlilerin dışında Cumhurbaşkanı’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı vekalet edecek. Bununla birlikte, karşılama ve uğurlamada, belirtilen kişilerin dışında sivil veya resmi görevlilerin bulunmaması ve turkuaz halı serilerek gün doğumundan gün batımına kadar olan zaman diliminde yapılan seyahatlerde de asker/jandarma mangası bulundurulacağı genelgede bulunuyor.

ÖĞRENCİLER BULUNDURULMAYACAK

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların karşılanma ve uğurlanmaları sırasında, gerek karşılama/uğurlama mahallinde ve gerekse yol güzergahı boyunca öğrenciler olmayacak.

TBMM BAŞKANININ SEYAHATLERİ

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, TBMM Başkanı’nın, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde karşılama ve uğurlamada sadece vali veya vali yardımcısı ile belediye başkanı veya vekilinin olacağı belirtildi. TBMM Başkanı’nın, Ankara veya İstanbul çıkış-dönüşlü seyahatlerinde ise karşılama ve uğurlamada yalnızca vali yardımcısı ve büyükşehir belediye başkan vekilinin hazır bulunacağı ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal