Cumhurbaşkanı Zirveden Sonraki Güzergahını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nin sonrasında 2-3 Aralık tarihleri arasında Paraguay ve Venezuela'ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

29.11.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-09:30) Cumhurbaşkanı Zirveden Sonraki Güzergahını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nin sonrasında 2-3 Aralık tarihleri arasında Paraguay ve Venezuela'ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Latin Amerika ve Karayipler'e açılım politikaları kapsamında, son olarak 19 Kasım 2018'de Paraguay'ın başkenti Asuncion'da kurulan büyükelçilikle beraber bölgedeki büyükelçilik rakamını 16'ya yükselttiklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle dedi:  "Sao Paulo başkonsolosluğumuz dahil olmak üzere 17 misyonumuzla bölgede en geniş temsil ağını elinde tutan milletlerden biri konumuna geldik. Paraguay'a yapacağımız ziyaret, Türkiye'den bu ülkeye Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliği taşımakta. Paraguay ile büyükelçiliğimizin açılmasından da faydalanarak, siyasi alandaki iyi ilişkilerimizi, diğer alanlara taşımayı, genişletmeyi, ekonomik ve ticari alanlardaki iş birliğimizi daha ileri bir düzeye çıkarmayı hedefliyoruz."

Erdoğan, ziyaretlerinin son kısmında Paraguay’dan sonra Venezuela'ya gideceklerini söyledi. Venezuela ziyaretinin Cumhurbaşkanı seviyesinde bir ilk olacağını işaret eden Erdoğan, "Venezuela Cumhurbaşkanı, malum Nicolas Maduro ile yakın dönemde farklı vesilelerle bir araya gelme şansımız oldu. Bu görüşmeler siyasi ve ekonomik ilişkilerimize ciddi bir kazanç sağladı. Ziyaretimiz sırasında da ikili ilişkilerimizi mümkün olan her alanda daha da ileriyle taşımak için atılması gereken adımları ele alacağız. Bu ziyaretlerin Paraguay ve Venezuela ile ilişkilerimizin güçlendirilmesine önemli katkılarda bulunacağına inanıyor, hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum." açıklaması yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal