Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya Tam Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'daki gelişmelerle ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamanın kendisini şoke ettiğini söyledi.

24.01.2019-19:22 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-19:24) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya Tam Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malta Cumhurbaşkanı Preca ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gazetecilerin sorularını cevapladı. Basın toplantısına Venezuela meselesi damga vurdu.

Venezuela'daki olaylara ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabi bizim malum 15 Temmuz darbe girişimi bize yapılmıştı. Bu darbe girişiminde sayın Maduro bizi hemen aradı ve çıkıp gelmişti. O zamana kadar Maduro ile tanışmıyorduk. O darbe girişimi sonrasında Maduro ile tanıştık. Güzel de oldu. Ben demokrasiyi şöyle tanıdım; 40 yıllık bir siyasi geçmişim var. Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Totaliter bir zihniyettir saygı duymuyorsanız. Madoru sandıktan çıkmıştır." diye konuştu.

Trump'ın olayla alakalı yaptığı açıklama ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni şoke etmiştir." dedi.

Kendisinin Maduro'yu telefonla aradığını söyleyen Cumhurbaşkanı, "Ben de Rusya'dan dönerken Maduro'yu aradım. Kendisine bu noktada çok açık ve net, demokrasi noktasında anti demokratik girişimlere asla prim verme, dik dur dedim. Demokratsak biz de demokratların yanında yer almamız gerekir. Demokrasinin mücadelesini verenler dünyada sandıkta çıkanların, demokrasi mücadelesi verenlerin yanında yer alması gerekir diye düşünüyorum.ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz hain darbe kalkışması ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli iradeye aykırı yollarla bazı yöntemlerin denenmesini doğru bulmuyorum. Şu anda yapılan budur, bunu doğru bulmamız mümkün değil.Ben Mudaro'nun kendisiyle yürüyenlerle bu sıkıntıyı aşacağına inanıyorum. Bize 15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman Avrupa bizi aramadı. Müzakere masasında olan Türkiye'yi Avrupa aramamıştır. Aradan günler, haftalar geçmiştir. Sadece İngiltere bizi aradı.Bunun dışında arayan olmadı. Bunu da biz biliyoruz,bunlar da kayıtlara giriyor. Kim demokrat, kim demokrat değil,bunları biliyoruz. Fakat Maduro inandığı yolda dik durur devam ederse ben Venezuela halkının desteklediği sandıktan çıkardığı liderin arkasında duracağına inanıyorum." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal