Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi prense rest: Tek bir Türkün kılına zarar gelirse bunun hesabını ödersiniz

Süper Kupa finalinin Suudilerin istekleri üzerine oynanmaması ülkede ve dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile konuya dahil olduğu da iddia edildi. İşte detaylar...

30.12.2023-14:39 - (Son Güncelleme: 30.12.2023-14:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi prense rest: Tek bir Türkün kılına zarar gelirse bunun hesabını ödersiniz

TFF Süper Kupası Finalinde geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecekti. Maç Suudi Arabistan’da oynanacaktı. Ancak Suudilerin Atatürk’ün pankartı ve tişörtleriyle çıkılmasına izin vermemesi üzerine maç iki takımın sahaya çıkmaması kararıyla ertelendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahale etti

Öte yandan ülke resmen çalkalandı. Sosyal medyadan insanlar tepkiyle bu durumu karşıladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'e yapılan saygısızlığa en fazla tepki veren isimlerin başında geldi. Krizin ilk anından itibaren bilgi aldı, müdahale etti.

“Hazır olun” talimatını verdi

Fotospor’un haberine göre; Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Süper Kupa finalini oynamaktan vazgeçip Türkiye'ye dönme kararı almasının hemen ardından THY yönetimini bizzat aradı. Suudi Arabistan'a uçak gönderilmesini iki takımın acilen memlekete getirilmesini istedi. Erdoğan ayrıca Suudi yetkililerin Fenerbahçe ve Galatasaray kafilelerine kötü davranıldığı ve Türk gazetecilere saldırıldığı iddiaları üzerine gerekli mercilere, "Hazır olun" talimatı verdi.

“Bunun hesabını ödersiniz”

İki takımın ve ülkede maç için bulunan vatandaşlarımızın memlekete sağ salim dönmeleri için her türlü tedbirin alınmasını istedi. Erdoğan ayrıca Suudi Veliaht Prens Bin Selman'ı da arayarak, "Tek bir Türkün kılına zarar gelirse bunun hesabını ödersiniz" anlamına gelen çok sert bir rest çektiği de iddialar arasında yer alıyor.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal