Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti teşkilatlarına talimatı verdi: 31 Mart sabahına kadar durmak yok

Yerel seçim çalışmaları kapsamında temayül yoklamalarını gerçekleştiren AK Parti’de Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıda teşkilatlara, ‘’31 Mart sabahına kadar durmak yok’’ mesajı gönderdi. İşte detaylar…

30.12.2023-09:41 - (Son Güncelleme: 30.12.2023-17:34)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün AK Parti Genel Merkezi’nde 51 ilin teşkilatıyla bir araya gelmişti. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, yerel seçimlerin başlayacağı güne kadar çalışmaların durmaksızın devam etmesi talimatını iletti.

Erdoğan'ın kurmaylarına, "AK Parti ve MHP fark etmez. Çıkarılacak her aday ittifakın adayı, ona göre çalışın. Birlik ve beraberliğinizi koruyun. Seçimi kazanın" dediği belirtildi.

Şu ana kadar 13 toplantı yapıldı

Cumhur İttifakı ortak seçim heyeti 26 Ekim'de başlayan süreçte şu ana kadar 13 toplantı yaptı. Heyet, 30 büyükşehrin 28'inde AK Parti'nin, Mersin ve Manisa'da MHP'nin adayıyla seçime girilmesi kararını almıştı.

AK Parti

Buna göre Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 24 ilde de AK Parti'nin adayı desteklenecek.

Toplamda AK Parti 74, MHP ise 29 ilde aday çıkaracak. Her iki partinin aday göstereceği 22 ilin ilçelerinde de her parti kendi adayı ile seçime girecek. (Sabah)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal