Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bedelli Bekleyenleri İlgilendiren Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star TV yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bedelli askerlik ile alakalı bir soru sorulması üzerine Erdoğan, "Seçimden sonra oturur konuşuruz, eğer böyle bir şey gerekli ise hiç bekletmeyiz" dedi.

02.06.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-09:59)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu. Star TV'de Nazlı Çelik'in konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerin ardından bedelli askerliği gündemine alacağını açıkladı.

"UYGUNSA ÖNÜNÜ AÇARIZ"

Nazlı Çelik'in bedelli askerlik konusunu sorduğu Erdoğan; "Seçim ardından Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı ile oturur müzakere ederiz. Gerçekten böyle bir şey olur derlerse, lazım derlerse, hiç bekletmez yolunu açarız." diye yanıt verdi.

DAHA ÖNCEDEN DE SORULMUŞTU

Özbekistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemlerinde bedelli askerlik olmadığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in davetine icabetle bu ülkeye gitmesinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin gündemle alakalı sorularını cevaplamıştı.

Bir gazetecinin bedelli askerlikle alakalı düşüncelerini sorması üzerine Erdoğan, şunları kaydetmişti:

"Bedelli askerlik şimdilik hükümetimizin gündeminde yok, böyle bir konu yok. Hele hele bir tarafta Afrin, bir tarafta bildiğiniz Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların yaşandığı bir dönemde bunu gündemimize getirmek şehitlerimize, özellikle gazilerimize, onlara karşı bir saygısızlık olur. Bu işlerin doğal istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bir bitsin, inşallah başkanlık sistemine geçiş dönemi tamamlandıktan sonra bunlar yeniden masaya gelir. Ona göre atılması lazım olan adım bu hususta varsa o zaman bu adım atılır ancak şimdilik böyle bir şey kesinlikle mümkün değil."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal