TSK'dan Büyük Başarı! Terörist Yuvasının Girişi Alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'de yürüttüğü operasyonu başarı ile tamamlamasının ardından yeni ve önemli bir operasyonda hız verdi. TSK yaptığı operasyonlarda Kandil'in girişi olarak bilinen bölgeleri kontrol altına almayı başardı.

02.06.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-10:09)

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın üs bölgesi olan Afrin'e dönük harekatı başarıyla bitirmesinin sonrasında Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına dönük operasyonlarında vites artırdı.

Kuzey Irak'ta 22 kilometre içeri giren TSK, terör örgütünün Türkiye'ye sızmalarında ve cephe gerisi lojistik üsler diye isimlendirdiği sınır hattının içlerindeki Hakurk, Bermize, Kalereş ve Sidekan bölgelerini içine alan ve bölgenin fiziki şartlarının en sıkıntılı olduğu Bradost bölgesinde kontrolü bütünüyle ele aldı. Türk askerinin, Kandil'e giden bölge olarak tanınan Barazgir Vadisi'ne de giriş yaptığı bildirildi.

Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in aktardığına göre Bradost bölgesi, Şemdinli hattından Hakkâri, Van, Ağrı, Bitlis Erzurum, Erzincan ve Ermenistan'a dek uzanan bir geçiş üssü olarak biliniyordu. Bölgenin kontrol edilmesi, bu hattan sızmaların önünü alacak.

"YIĞINAK YAPANLAR KANDİL'E KAÇTI"

Bradost bölgesini içine alan, içinde Hakurk, Bermize, Kalereş ve Sidekan gibi geniş bir bölgede 2 aydır süren operasyonların sonrasında örgütün 14 üst seviye idarecisinin bölgeden kaçtığı öğrenildi. Bölgedeki kaynaklar, Afrin sürecinde Türkiye'ye girmeye çalışan 2 bine yakın teröristin Türkiye'ye sızamadan Kandil'e gittiğini söyledi.

Örgütün Bradost bölgesinde çok kayıp verdiğini söyleyen bölgesel kaynaklar, "Coğrafya sıkıntılı. Yığınak yapılan üsler terk edildi. Özelikle Hakurk Kampı ve üsleri Türkiye'ye sızmalarda önemli bir geçiş üssü pozisyonundaydı. Fakat şu an bölgedeki teröristler Kandil'e gitti, küçük gruplar şeklinde sızma girişimleri de geri çevirildi" dedi.

"KANDİL'İN KAPISI BARAZGİR VADİSİ"

Bradost-Sidekan civarında operasyonlar devam ederken, TSK, terör örgütünün üssü Kandil'in en önemli kapısı ve geçiş güzergahı olan Barazgir Vadisi'ne dayandı. Kaynaklar, Barazgir Vadisi'nin hayati değere sahip olduğu, zira bu vadinin ağzının kesilmesi durumunda PKK terör örgütünün kuzey yönlü geçişlerinin büyük oranda engelleneceği görüşünde. Bradost civarındaki harekatın bitirilmesiyle Barazgir'de yığınakların çoğaltılacağı ve Kandil için hazırlıkların koordinasyon merkezinin bu bölgeden yapılacağı bildirildi.

NEDEN BRADOST ve BARAZGİR?

Bradost ve Barazgir arazileri, bölücü örgüt için hayati değere sahip. Bradost bölgesi Türkiye'ye sızmalarda tercih edilirken, Barazgir Vadisi ise Kandil'den Sincar-Suriye'nin kuzeyine gidişlerde üs olarak tercih ediliyor. Bradost'un kontrol edilmesi ile 'kuzey geçiş' hattı kapatılırken, Kandil'e giden Barazgir'de kontrol olduğu şekilde Sincar ve Suriye'ye geçiş hattı kapanacak. Kandil operasyonuna önemli katkı vermesi düşünülen ve bu hususta 4 görüşme yapılan İran Genelkurmay Başkanlığı'nın, Kandil'in İran sınır hattı içinde olan köyleri önümüzdeki salı gününe dek boşaltacağı bildirildi. Bölgede askeri yığınak içinde hazırlık gerçekleştiren İran da operasyon döneminde Türkiye'ye destek olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal