Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'dan İstediğini Aldı! İdlib'e Operasyon Olmayacak!

Rusya'da yapılan Erdoğan-Putin zirvesinin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan da bir açıklama geldi. Şoygu, "İdlib'de askeri operasyon olmayacak" dedi.

17.09.2018-20:25 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-20:17) Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'dan İstediğini Aldı! İdlib'e Operasyon Olmayacak!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Soçi'de yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan- Putin zirvesinin sonrasında yaptığı açıklamada " İdlib'de askeri operasyon olmayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ortak basın toplantısının sonrasında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan da bir İdlib açıklaması geldi.

Şoygu, İdlib'de askeri operasyon olmayacağını açıkladı.

Şoygu, Şam rejimine bağlı güçlerin de İdlib'e yeni saldırılar yapmayacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı açıklamadan öne çıkanlar:

"BU SENE TİCARET HACMİMİZ YÜZDE 34 ARTTI VE 15 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ile çok olumlu ve kapsamlı toplantılar yaptık. Bu yıl dördüncü defa bir araya geliyoruz. 10 gün önce Tahran'daki zirvede bir araya gelmiştik. Güncel ikili meseleleri konuştuk, işbirliği meselelerini görüştük. İkili ticaret hacminin yükselişini kaydettik. Bu yıl 7 ay içinde ticaret hacmimiz yüzde 34 yükselmiş ve 15 milyar dolara varmıştır.

"15 EKİM'DE SİLAHSIZLANDIRMA BÖLGESİNDEKİ SAVAŞÇILAR ÇEKİLECEK"

Çok önemli anlaşmalara vardık. Ve onaylanmış kararlar hususunda anlaşma sağladık. Rusya'nın kaygıları ve biz Rusya olarak İdlib çatışmasızlık bölgesini kuran ülkelerden bir tanesiyiz. Bizim kaygılarımız İdlib'de olan savaşçılardan, özellikle Halep noktasına saldırı olasılığı var. Rus üslerine tehlikesi de var. Bugün gerçekleştirilen görüşmelerde bu vaziyeti detaylı biçimde konuştuk. Ve şu kararı verdik. 15 Ekim tarihinde silahsızlanma bölgesi, Nusra'daki savaşçılar bu bölgeden çıkacaklar. O bölgeden, sayın Erdoğan'ın teklifiyle ağır silahların çıkması kararını verdik. Bütün muhalif grupların silahlarla bölgeden çıkacaklar. O bölgede kontrol, Rus ve Türk askerler tarafından beraber gerçekleştirilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal