Erdoğan-Putin Görüşmesi Bitti! İdlib Konusunda Büyük Adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in görüşmesi tamamlandı. Toplantı sonrası açıklamalar yapan Putin, "İdlib hususuda 15-20 km'lik silahsızlanma bölgesi kurulacak. 15 Ekim'de ağır silahlar İdlib'den çıkmaya başlayacak." dedi.

17.09.2018-19:37 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-19:50) Erdoğan-Putin Görüşmesi Bitti! İdlib Konusunda Büyük Adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi'deki toplantı ardından ortak basın toplantısı yaptı. İdlib, ikili ilişkiler ve Cenevre görüşmeleri gibi meselelerin gündeme geldiği toplantı ardıdnan açıklama yapan iki lider, İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulması hususunda anlaşmaya vardı.

"BU SENE TİCARET HACMİMİZ YÜZDE 34 ARTTI VE 15 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ile çok olumlu ve kapsamlı toplantıları yaptık. Bu yıl dördüncü defa bir araya geliyoruz. 10 gün önce Tahran'daki zirveye katılmıştık. Güncel ikili meseleleri konuştuk, işbirliği meselelerini görüştük. İkili ticaret hacminin yükselişini kaydettik. Bu yıl 7 ay içinde ticaret hacmimiz yüzde 34 yükselmiş ve 15 milyar dolara varmıştır.

"İKİLİ TİCARETTE MİLLİ PARA BİRİMLERİNİ KULLANMAMIZ LAZIM"

Sayın Erdoğan ile ikili ticarette milli para birimleri tercih etmemiz gerek. Enerji sektöründe stratejik projelerin geliştirilmesini sürdüreceğiz. Akkuyu Nükleer Santrali'nden bahsediyorum. Türk Akım doğalgaz boru hattı projesini devam ettireceğiz. Önümüzdeki yıl Türkiye ve Rusya turizm senesi hazırlıklarını konuştuk. Bu yıl ilk 6 ay içinde Rus turist sayısı artmıştır.

"İDLİB KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ"

Bugün özellikle Suriye'deki çözüm meselelerini ele aldık. Yaşam şartlarının iyileştirilmesi hususunda birlikte çalışma yapıyoruz. İdlib meselesinde işbirliği içindeyiz.

"15 EKİM'DE SİLAHSIZLANDIRMA BÖLGESİNDEKİ SAVAŞÇILAR ÇEKİLECEK"

Çok önemli anlaşmalara vardık. Ve onaylanmış kararlar hususunda anlaşma sağladık. Rusya'nın kaygıları ve biz Rusya olarak İdlib çatışmasızlık bölgesini kuran ülkelerden bir tanesiyiz. Bizim kuşkularımız İdlib'de olan savaşçılardan, özellikle Halep noktasına saldırı olasılığı var. Rus üslerine tehlikesi de var. Bugün gerçekleştirilen görüşmelerde bu vaziyet detaylı biçimde değerlendirildi. Ve şu kararı verdik. 15 Ekim tarihinde silahsızlanma bölgesi, Nusra'daki savaşçılar bu yerden çıkacaklar. O bölgeden, sayın Erdoğan'ın teklifiyle ağır silahların çıkması kararını verdik. Bütün muhalif grupların silahlarla bölgeden çıkacaklar. O bölgede kontrol, Rus ve Türk askerler tarafından beraber yapılacaktır.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal