Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya'da 'Kuala Lumpur Zirvesi'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuala Lumpur zirvesinde açıklamalarda bulunuyor.

19.12.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-12:25)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuala Lumpur Zirvesi'nde günün anlam ve öneminin belirleyen bir açıklama gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları tam olarak şöyledir:

Zirveye iştirak eden tüm katılımcılara "Hoşgeldiniz" diyen Erdoğan, "Buradaki her bir kardeşimin tecrübesinin tespit ve eleştirilerinin şahsım ve Türkiye'deki kardeşleriniz için çok kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Kuala Lumpur Zirvesi'nin aramızdaki dayanışmayı güçlendirerek ümmetin vahdetine katkı sağlamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Bugün, sürdürülebilir kalkınma, güvenlik ve savunma, ticaret ve yatırım ile teknoloji ve internet başlıklarında iş birliği imkanlarını değerlendireceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam düşmanlığından teröre, tefrikadan bölgemizi kasıp kavuran iç kavgalara, mezhep ve etnik temelli çatışmalara kadar birçok meselemizi özgürce konuşma fırsatı bulacağız. 1,7 milyarlık nüfusuyla dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan Müslüman dünyanın durumunu, imkanlarını, kalkınma potansiyelini ve elbette bu potansiyelin harekete geçmesine engel olan hususları da ele alacağız. Daha güçlü, müreffeh ve ekonomik açıdan bağımsız bir İslam dünyası için fikirlerini bizimle paylaşan ve paylaşacak olan her bir kardeşime şimdiden şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bununla birlikte Erdoğan "Tabi burada yüreğim yandığı için hemen her vesileyle altını çizdiğim bir hususu tekrar vurgulamakta fayda görüyorum." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal