Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Seçimlerin Tekrarlanması Halinde Kazanılacağını Söyledi

YSK'nın İstanbul'daki seçimlerle ilgili vereceği karar merak edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da bir yorum geldi. Alınan bilgiye Erdoğan İstanbul'daki seçimler tekrarlanması halinde yüzde yüz kazanılacağını düşünüyor.

02.05.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-09:00)

Siyasi kulislerde İstanbul seçimlerinin tekrarlanmasının, AK Parti bakımından 'Risk' olacağı ve CHP'nin mağdur rolünü alarak, daha fazla oy olabileceği söylentileri gündem oluşturmayı sürdürüyor. AK Parti tarafında da, seçimin tekrarlanması hususunda farklı görüşler söyleniyor. Seçimlerin tekrarlanmasının meydana gelen ekonomik olumsuzluklar nedeniyle sonucu değiştirmeyeceği fikrinin haricinde, AK Parti'nin seçimlerden başarı ile çıkacağını düşününler de var.

"SONUCA SAYGILIYIM"

Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan da, AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine dönük YSK'daki süreci yakından izliyor. YSK'daki gelişmelerle alakalı kurmaylarından sık sık bilgi alan Erdoğan, son bir hafta içerisinde yaptığı toplantılarda da İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi hususunda 'ümitli' olduğunu, fakat ne karar çıkarsa çıksın buna saygı duyacaklarını söyledi. Kamuoyunda, seçimler tekrarlansa dahi AK Parti'nin bir kez daha kaybedeceği değerlendirmeleri yapıldığını anımsatan Erdoğan, kurmaylarına 7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimleri hatırlattı.

"SEÇİM TEKRARLANIRSA YÜZDE YÜZ KAZANIRIZ"

Alınan bilgilere göre Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bazı arkadaşlar seçimler tekrarlanırsa, AK Parti'nin daha kötü oy alacağını ya da kaybedeceğini zannediyor fakat ben buna katılmıyorum. 7 Haziran 2015 seçimlerini hatırlayın. O dönemde, parti içerisinde birçok kişi de dahil, seçimin tekrarlanmasını istememiş, koalisyonla yola devam edileceğinin daha doğru olacağını söylemişti. Fakat ben o gün de halkın tepkisini görmüştüm. Yani seçim olursa tek başımıza iktidar olacağımız görünüyordu. Bugün de İstanbul'da aynı şeyi görüyorum. Seçim yenilenirse seçimleri kazanacağımıza yüzde yüz inanıyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal