Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'i Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'i ağırladı.

03.01.2019-18:42 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-18:18) Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'i Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


Erdoğan, bir süre önce teşkil edilen yeni Irak hükümetinin bölge ve Irak halkı için hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında Irak ile ilişkileri her alanda geliştirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Ekim 2009'da Bağdat'ı ziyaret ederek çeşitli alanlarda muhtelif anlaşmalar imzaladıklarını belirterek, "Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını inşallah bu yıl içerisinde kaldığımız yerden devam ettireceğiz." diye konuştu.
Irak'ın, terör örgütü DEAŞ'a karşı verdiği ve tüm dünyada takdirle karşılanan mücadeleden muzaffer çıktığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Tabii bedeli ağır olmuştur. Gerçekten tarihi ve medeniyeti birçok yerlerde yerle yeksan ettiler. Binlerce Iraklı kardeşimiz de bu esnada şehit oldu. Türkiye bu zorlu mücadelesinde Irak'a güçlü bir destek vermiştir. Bu vesileyle DEAŞ ile mücadele esnasında şehit düşen kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğinin sağlanması, Irak siyasetimizin temelini oluşturur. Türkiye, Irak'ın istikrar ve yeniden imarına yönelik çabalara her türlü katkıyı yapmaya hazırdır. Bu, gerek altyapı gerek üstyapı bütün bu süreç içerisinde yapabileceğimiz her türlü destektir. Burada ticari ilişkilerimizde gıda, ilaç, tekstil her alanda, her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni hükümetin kapsayıcı politikalarla tüm Irak halkının refah ve esenliğini sağlaması en büyük temennimizdir. Irak'ın kendi ayakları üstünde durması, bölgesel güvenlik ve istikrar bakımından da son derece önemlidir. Kıymetli kardeşim Berhem Salih'in çabalarıyla bu konuda başarı sağlanacağına inanıyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal