Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi

Covid 19 virüsünün olumsuz etkilerini görmemizi ve daha refah bir noktaya ulaşmamızı sağlayan bu paket hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz...

09.06.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:36) Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi

Covid 19 ekonomik istikrar kalkanı paketi sayesinde ülkemizde Covid 19 salgınının olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması ve refah seviyesinin genel olarak daha yüksek bir seviyeye çekilmesi için özel bir alt yapı oluşturulmuştur. Covid 19 salgını ile beraber her ekonomik seviyeden vatandaşın belirli zorluklar ile karşılaştıkları ve ekonomik manada küçülmeye gittikleri de belirtilmelidir.

Yardım Paketleri Dikkat Çekiyor!

Covid 19 ekonomik istikrar kalkanı paketi kapsamında kişilere sunulan yardımların bu salgın aşamasında geçinme konusunda derin bir nefes alınmasını sağladığı fark ediliyor;

  • Yardım paketleri kapsamında nakit yardımın dikkat çektiği görülüyor.
  • Maddi durumunun yetersiz olduğunuz kanıtlayan kişilere 1000 TL olmak üzere 2 kere yardım sunulacağı belirtilmiştir.
  • Nakit yardımın yanı sıra ailelere yardım kolileri de dağıtılmaktadır. Bu şekilde dar gelirli vatandaşın pandemi sürecinden olumsuz yönde etkilenmeden çıkması hedefleniyor. Yardım kuruluşlarının bağımsız bir biçimde vermiş oldukları yardımlardan da istifade edebilirsiniz. Bu konu ile alakalı yardımları online sistem üzerinden takip etme gibi bir hakkınız bulunuyor!

Siz de kısa bir süre içerisinde e-devlet üzerinden gerekli olan başvuruları tamamlayarak bu yardımlardan istifade edebilirsiniz. Temas oranının minimum seviyeye indirilmesi için yardım paketlerine kurumlara gelerek değil e-devlet üzerinden başvurmanız mümkün kılınmıştır.

İşletme Sahiplerine Yardım Var Mı?

Covid 19 ekonomik istikrar kalkanı paketi kapsamında sadece çalışan kişiler değil aynı zamanda işletme sahipleri de unutulmamıştır. Kişilerin pandemi sürecinde virüsün yayılma hızının azaltılması için özellikle kapattıkları cafelerde ya da diğer küçük işletmelerde ekonomik sorunlar baş göstermiştir.

Bu işletmelerde vergide indirim ve kredi erteleme gibi imkanlar da sunulmuştur. Ayrıca fatura yardımları ve çalışan kişilerin sigorta masraflarının belirli bir yüzdesinin devlet tarafından ödenmesi gibi farklı yardım uygulamaları da yer alıyor. İlerleyen aşamalarda salgının etkisinin ve ekonomik dalganın daha net şekilde kendini göstereceği düşünülüyor. İşletmelerin nasıl bir toparlanma sürecine gireceği ive bu nakit açığının nasıl aşılacağı ise merak ediliyor. Devlet bu alanda önlemler almaya devam ediyor. Dünyanın diğer devletleri ile bir kıyaslama yapıldığı zaman ülkemizin bu salgın döneminden bir kademe daha az etkilendiğini belirtmek yanlış olmayacaktır! Bunun temel sebebi vaka sayısının çok yüksek olmaması ve ekonomik çarkların zor bir şekilde olsa da döndürülmek için çabalanmasıdır.

İşçi Çıkarma Nasıl Engellenecek?

Pandemi sonrasında devlet kurumlarından işçi çıkarılması söz konusu değildir. İşçi çıkarma kapsamında 3 aylık biri yasak getirilmiştir. İş sahiplerinin çalışanlarını mağdur etmemesi ve pandemi sürecini işçi çıkartmak için biri fırsat olarak görmemesi için uygun alt yapı oluşturulmuştur. Fakat bu yasağın bitmesi ile beraber nasıl bir süreç işleyeceği ve yüzde kaç oranında işsizlik yaşanacağı merak edilmeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde işçi çıkarma durumunun yaşanması aynı zamanda orta sınıfın ekonomik durumunun sallantıya girdiği anlamına gelir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal