Coronavirüsün Yeni Merkezi O Ülke Oldu

Brezilya'da Sınır Tanımayan Doktorlar'ın temsilcisi Ana de Lemos, "Latin Amerika coronavirüs salgınının yeni merkezi olacak" uyarısı yaptı. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, son bir haftada Brezilya'da vaka sayısı 96 bin artarken, 5 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

18.05.2020-19:09 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-19:04) Coronavirüsün Yeni Merkezi O Ülke Oldu

Güney Amerika ülkelerinden Brezilya'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle 485 kişi daha yaşamını yitirdi.

Brezilya Sağlık Bakanlığı internet sitesine göre, ülkede 24 saatte 485 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 16 bin 118'e çıktı.

Ülkedeki vaka sayısı 7 bin 938 artarak 241 bin 80'e yükseldi.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin düzenlendiği Worldmeter internet sitesine göre, Latin Amerika'da vaka ve ölü sayıları bakımından coronavirüsün en yoğun görüldüğü Brezilya, dünyada en fazla vaka görülen 5'inci ülke konumunda yer alıyor.

SALGIN SÜRECİNDE İKİ SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETTİ

Coronavirüs salgınını önemsemeyn ve Covid-19 tedavisinde henüz onaylanmamış ilaçların kullanılmasını tavsiye eden Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) salgına karşı uyarılarının göz önüne alınmasını savunan eski Sağlık Bakanı Henrique Mandetta ile anlaşamamıştı.

Henrique Mandetta'yı 16 Nisan'da görevinden istifa etmiş yerine Nelson Teich sağlık bakanı olarak yer almıştı.

Tecih'in sağlık bakanlığı koltuğunda kalması bir ay sürdü.

Bolsonaro'nun coronavirüs tedavilerinde uygulanması için klorokin ilacı kullanım protokolünde değişiklik yapmasını istemesine Sağlık Bakanı Teich, bunun bilimsel bir dayanağı byulunmadığı gerekçesiyle karşı gelmişti.

Teich'in istifasında etkili olan diğer faktörün ise, Bolsonaro'nun ekonominin ön planda tutulmasına yönelik baskıları olduğu öne sürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal