Coronavirüs Sonrası Restoran ve Kafeler Eskisi Gibi Olmayacak

Normalleşme süreci kapsamında haziran ayı içerisinde açılması beklenen kafe ve restoranlarda hizmet eskisi gibi olmayacak. Konuyla ilgili olarak Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl açıklamalarda bulundu.

07.05.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-10:03) Coronavirüs Sonrası Restoran ve Kafeler Eskisi Gibi Olmayacak

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizden 130 binden fazla insanı etkilerken, salgınla mücadele kapsamında birçok önlem yer aldı. Alınan önlemlerle birlikte kafe ve restoran tarzı işletmeler geçici süreliğine kapatıldı. 

Normalleşme sürecinin başlmasıyla birlikte ikinci aşamadan bu tip iş yerlerinin açılması planlanıyor. Fakat kafe ve restoranlarda hayat artık eskisi gibi olmayacak. Konuyla ilgili olarak Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl değerlendirmelerde bulundu.

Salgın öncesi döneme dönülmeyeceğini vurgulayan Bingöl, "Artık adrese teslim yani paket servis bir restoran için olmazsa olmaz hale geldi. Virüsten önce çok sayıda işletme paket servis hizmeti vermiyordu ama artık bu politikasını gözden geçirecek. Paket servis konusuna mesafeli duran birçok üyemiz bu sebepten ötürü artık bu hizmeti vermeye başladı ve başlayacak." dedi.

BELGELENDİRME PROJESİNE GEÇİLECEK

Belgelendirme projesinin üzerinde durduklarına değinen Bingöl, "Bu proje ile gıda güvenliğini ön planda tutan işletmelere sertifikalarını verecek, dikkat etmeyenleri de uyaracağız. Yeni süreçte bu belgelendirme, hijyen konularına dikkat etmeyen işletmeler ayakta kalamaz." ifadelerini kullandı.

RESTORAN VE KAFELERDE BİRÇOK DEĞİŞİKLİK OLACAK

Kendisine yöneltilen, "Yeni dönemde restoranlarda ne gibi değişimler olacak?" şeklindeki soruya cevap veren Bingöl, "İşletmeler açıldığında henüz net bir karar yok ama dükkanın kapasitesinin yüzde 50'si kadar müşteri alınması gündemde. İşletmeye gelen bütün müşterilerin ateşi ölçülecek ve masa aralarında 2-2,5 metre mesafe olacak. Masada tuzluk, biberlik olmayacak bunlar tek kullanımlık ufak poşetlerde verilecek. Talep edenlere tek kullanımlık çatal kaşık bıçak verilecek veya mevcut kaşık çatal bıçaklar temassız bir şekilde paketlenip masaya gelecek ve müşteri kendisi bunu açacak. Ayrıca bu dönemde self-servis konusu da büyük talep görecek. Personelin ise mümkün olduğunca müşteri ile az teması, maske – eldiven - bone gibi aparatları kullanması ve bunları sık sık değiştirmesi planlandı." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal