Coronavirüs Salgını Kapsamında Alınan 4 Tedbir Son Ana Kadar Kaldırılmayacak

Ülkemizde normalleşme adımları atılmaya başlanırken, ilk etapta kuaför, berber, güzellik salonları ve AVM'ler açıldı. Atılacak diğer adımlar merak konusu olurken, el temizliğine dikkat etmek, gerekli olmadıkça sokağa çıkmamak, maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymak son ana kadar kaldırılmayacak.

06.05.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-14:05) Coronavirüs Salgını Kapsamında Alınan 4 Tedbir Son Ana Kadar Kaldırılmayacak

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de etkili olurken, son günlerde açıklanan verilerde düşüş gözlemlendi. Bunun ardından normalleşme süreci gündeme gelirken, ilk etapta AVM, kuaför, güzellik salonu ve berberlerin 11 Mayıs'ta yeniden faaliyete açılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 'yeni normal' sürecinin anlamı aslında net ve açık olarak şu: Her şey kademeli olarak yavaş yavaş normale dönme sürecine girecek ama bu dört tedbir hemen hemen son ana, yani hakem maçın bitiş düdüğünü çalana kadar devreden hiç çıkmayacak." dedi.

Müftüoğlu bahsettiği 4 tedbiri ise şu şekilde sıraladı:

El temizliği, el yüz temasının engellenmesi koşulsuz devam ettirilecek ve el sıkarak selamlaşmama yasağı sürdürülecek.

Gerekli olmadıkça sokağa çıkılmayacak, izolasyon meselesinin peşi bırakılmayacak.

Sokağa çıkıldığı anda maskeler mutlaka takılacak.

Maske takılıyken bile sosyal mesafe kuralına istisnasız her yer ve koşulda uyulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal