Nevşehir'de Toplu Coronavirüs Vakası Görüldü! Bir Köyde 60 Kişi Risk Altında

Nevşehir'de kılınan toplu cenaze namazının ardından skandal bir coronavirüs haberi gündeme geldi. Toplu cenaze namazına katılan 60 kişinin coronavirüse yakalandığı belirlenen Taşkınpaşa köyünde, karantina süresi 14 gün daha uzatıldı.

06.05.2020-08:20 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-08:20) Nevşehir'de Toplu Coronavirüs Vakası Görüldü! Bir Köyde 60 Kişi Risk Altında

Nevşehir'de kılınan toplu cenaze namazının ardından skandal bir coronavirüs haberi gündeme geldi. Toplu cenaze namazına katılan 60 kişiyin coronavirüse yakalandığı belirlenen Taşkınpaşa köyünde, karantina süresi 14 gün daha uzatıldı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 900 nüfuslu Taşkınpaşa köyünde ikamet eden D.İ. ile eşi İ.İ., Mart ayında Diyarbakır'da yaşayan oğullarını ziyaretten döndükten sonra öksürük ve yüksek ateş sebebiyle Nevşehir Devlet Hastanesi'ne intikal etti.

Söz konusu çifte uygulanan coronavirüs testi pozitif sonuçlanınca Taşkınpaşa köyü, 21 Nisan'da karantinaya alındı.
Karantina süresi içinde köyde oturan Rıza Uzun, ciğerlerinde beliren bir sorundan ötürü vefat etti.

CENAZEDE 60 KİŞİYE BULAŞTI
Uzun için köyde kılınan cenaze namazına çok sayıda kişi dahil olunca sosyal mesafe kuralı da göz ardı edildi.

Cenaze namazının ardından sağlık ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerde köyde ikamet etmekte olan 60 kişinin Covid-19 testi pozitif sonuçlandı. Bahsi geçen 60 kişi, daha sonra hastanede tedavi altına alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal