Coronavirüs Çoğu Ülkenin Ekonomisini Olumsuz Etkilerken Türkiye'de Durum Tam Tersi !

Çin'de zaman içerisinde ülkeye ve peşinden tüm dünyaya siyaret ederken, yüzlerce insanın hayatına son veren virüs salgınının ekonomik sonuçları, Türkiye'ye iyi yöne yansıyacak.

01.02.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-17:39) Coronavirüs Çoğu Ülkenin Ekonomisini Olumsuz Etkilerken Türkiye'de Durum Tam Tersi !

Yapılan Değerlendirmeye bakıldığında Çin'in Vuhan şehrinde meydana gelen ve tüm dünyaya sirayet eden corona virüsü krizi bu şekilde yayılmaya devam ederse Çin'in ekonomik genişlemesi vakadan yüzde 1.2 puan etkilenecek. Dünyanın en geniş ikinci ekonomisi Çin ekonomisinde gerçekleşecekler küresel ekonomi için de oldukça önemli.

Verilere göre Çin'deki corona virüsü salgını devam ederse ülke ekonomisinin büyümesi de hasar alacak. Çin 2019 yılında yüzde 6.1 genişleyerek son 29 senenin en düşük büyüme rakamını görmüştü.

Araştırmalara bakılarak yürütülen tahminde karantina ve virüsün yayılma hızı devam ettiği müddetçe Çin’in büyümesi 2020 sonu için istenen yüzde 1.2 puan daha az olabilir.

ING'nin hazırladığı rapora bakıldığında, koronavirüs sebebiyle Çin'in büyümesinde gerçekleşecek yüzde 1'lik yavaşlama, ticari münasebet olan birçok ülkeyi olumsuz anlamda etkilerken, bu yavaşlamadan kazanç edinecek tek ülkenin Türkiye olduğu bilgisine ulaşıldı.

Son Dakika Haberleri için aşağıya kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal