Colin Kazım: 'Kelepçelendim ve Yüzüstü Yatırıldım'

George Floyd'un polis tarafından katledilmesinin sonrasında dünyada alevlenen ırkçılık tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Colin Kazım, yaşamı boyunca başından geçen zorluklardan da bahsetti.

10.06.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-14:25) Colin Kazım: 'Kelepçelendim ve Yüzüstü Yatırıldım'

Futbol kariyerini Meksika'nın Pachuca takımın devam ettiren Colin Kazım Richards, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2008) sonrasında İngiltere'nin başkenti Londra'da polis tarafından kelepçelenerek yüzüstü yere yatırıldığını ifade etti.

Colin Kazım Richards, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından katledilmesinin sonrasında dünyada alevlenen ırkçılık protestoları ile ilgili düşüncelerini belirtti.

'KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALDIM'

Annesinin Kıbrıs Türkü, babasının ise Antigualı olduğunu ve kökeniyle gurur duyduğunu aktaran 33 yaşındaki futbolcu, "Kariyerim, her türlü ırkçılığa, zorbalığa ve baskıcı davranışlara karşı inatçı duruşumdan dolayı etkilendi. Bütün hayatım boyunca kulüp taraftarlarının, öğretmenlerin, polisin, antrenörlerin, yöneticilerin ve siyasi sistemlerin elinde kötü muameleye maruz kaldım." şeklinde konuştu.

'KELEPÇELENDİM VE YÜZÜSTÜ YATIRILDIM'

Kendisi gibi siyahilerin halkın birçok kesiminde ayrımcılık gördüğünü kaydeden Colin Kazım, eskiden yaşanan bir olayı şu şekilde anlattı: "EURO 2008'den döndükten bir gün sonra Londra'da kelepçelendim ve yüzüstü yere yatırıldım. Ne için? Güzel bir araba sürdüğüm ve tanımlamalara uyduğum için. Bu olay ben tek bir kelime dahi etmeden oldu. Elbette suçlanmadım ya da tutuklanmadım çünkü yanlış hiçbir şey yapmamıştım."

Arsenal altyapısında forma giydiği zamanda takım arkadaşlarından ırkçı hareketler gördüğünü aktaran Colin Kazım, "Arsenal'de küçük bir çocukken saç örgülerim yüzünden sözlü tacize uğradım. Haftalarca devam etti ve ben tepki verince kulüpten uzaklaştırıldım. Hayallerimin kulübünü bırakmak zorunda kaldım çünkü beni korumayı reddettiler. 12 yaşındayken bile bu duruma katlanmayacak kadar kendimi biliyordum." açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal