Eğitim desteği bekleyenler aylık sekmeden ödemesini alacak! TEK SEFERDE 6.505 TL ÖDEME

Çocuğu olan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 6.505 TL’sini aylık olarak alabilir. Milyonlarca velinin yüzlerini güldürecek haber duyuruldu.

29.03.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-11:25) Eğitim desteği bekleyenler aylık sekmeden ödemesini alacak! TEK SEFERDE 6.505 TL ÖDEME

Ekonomik sıkıntı çeken, maddi zorluklarla mücadele etmeye çalışan ailelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verildi. Bakanlık kapsamında düzenli olarak her ay 6.505 TL ödeme yapılacağı paylaşıldı. Mart ayında, sosyal yardım ve ekonomik destek programı doğrultusunda ödemeler tek tek hesaplara yatırıldı. Maddi destek imkanından faydalanmak isteyen veliler bakanlık aracılığı ile anında 6.505 TL ödemeye başvuruda bulunabiliyorlar.

SED programıyla aylık 6.505 TL kadar ödeme yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan SED yardımı okula giden çocuklara maddi destek olmak ve eğitim masraflarını hafifletmek amacıyla sunuluyor. Ocak 2024 tarihinden itibaren ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere sunulan SED yardımı, aylık 5.782 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Sosyal ve ekonomik destek programı doğrultusunda yapılan bu ödemelere E - devlet üzerinden tek bir tıkla başvuru yapmak mümkün. Merkez Bankası tarafından Haziran ayı enflasyon oranını açıklandıktan sonra memur maaşlarına yapılacak zamma oranla sosyal destek ödemelerine de zam yapılacağı konuşulan detaylar arasında yer alıyor. 

Çocuğu olanlar dikkat! AYLIK 6.505 TL ödeme yapılıyor

Bakanlık çocuk desteği kaç TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemeleri eğitim kademelerine göre değişim gösteriyor. Okul öncesi öğrenciler için aylık 3.614 TL, ilköğretim düzeyindeki çocuklar için aylık 5.421 TL, ortaöğretim seviyesinde eğitim gören çocuklar için aylık 5.782 TL ve son olarak yüksek öğrenimde eğitim gören gençler için ise 6.505 TL nakit ödeme yapılacak. Her ay düzenli şekilde ödemeler hesaplara yatırılacak.

Bakanlık çocuk desteğine nasıl başvurulabilir?

Bakanlık tarafından ocak ayı itibariyle sunulan çocuk destek ödemelerine E- devlet üzerinden kolaylıkla başvuru yapılabiliyor. Başvuru yapacak olan vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması en önemli şartlardan birisi. Destekten faydalanmak isteyen ailelerin ekonomik gelirlerinin düşük olması ve afet, felaket ya da ciddi sağlık sorunları sebebiyle zor durumda olmaları bu yardımdan faydalanmaları için  yardımcı oluyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal