Emekli maaşları için ilk tahmin geldi! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına ilişkin önemli bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız bugün ifade etti. Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız." dedi.

29.03.2024-11:10 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-13:11) Emekli maaşları için ilk tahmin geldi! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, zam oranına ilişkin ilk tahmini yaptı."Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" çerçevesinde Çorum'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının zammının memur emeklilerinde toplu sözleşmeye, SSK ve Bağkur emeklilerinde ise enflasyona göre belirlendiğini hatırlattı. Ayrıca, ekonomideki istikrarın artmasıyla emeklilere daha fazla pay verileceğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Ayrıca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletileceğini ve esnafların emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliğin giderileceğini sözlerine ekledi.


Yüzde 30’a yakın artış olabilir

Emekli maaşlarına yönelik düzenlemenin yanı sıra, zam oranıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayında emeklilere ilişkin yapılacak düzenleme hakkında açıklamalarını hatırlatarak, ilk 6 ayın enflasyon oranına ilave olarak yüzde 30'lara yakın bir artış olabileceğini belirtti. Bayram, bu artışın önceki dönem enflasyonunu yansıttığını ve emeklilere ciddi bir maaş artışı sağlayacağını ifade etti. Emekli maaşlarına yapılacak olan bu düzenleme, emekliler tarafından büyük bir ilgiyle beklenirken, temmuz ayında yapılacak artışla ilgili kamuoyunda merakla beklenen gelişmeler takip edilecek.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal