Çin rahat durmuyor: Tayvan bölgesine 15 savaş uçağı gönderdi

Çin ve Tayvan arasındaki ipler giderek geriliyor. Çin’e ait 15 savaş uçağı Ada çevresinde görüldü. Yetkililerden ilk açıklama geldi. İşte detaylar…

25.08.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 25.08.2022-17:10) Çin rahat durmuyor: Tayvan bölgesine 15 savaş uçağı gönderdi

Çin’in Tayvan tehditti devam ediyor. Adaya 15 savaş uçağı gönderen Çin hükümeti dikkatleri üzerine çekti. Konuya dair bakanlıktan yapılan açıklamada, Çin'e ait hava ve deniz araçlarının, elektronik takip araçları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği belirtildi. 

Çin savaş uçaklarını bölgeye gönderdi

Bir süredir Tayvan bölgesinde savaş gemileri ve uçaklarını hazır bekleten Çin’in, Tayvan’ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi" ilan ettiği yerde savaş uçaklarını harekete geçirdiği iddia edildi. Bakanlıktan konuya dair yapılan açıklamada, “Çin'e ait 15 savaş uçağı ve 4 geminin Ada çevresinde görüldüğü, uçaklardan 9'unun Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı kabul edilen hava ve deniz hattının doğusuna ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi" ilan ettiği yerin güneybatı bölümüne uçuyor. Çin'e ait hava ve deniz araçlarının, elektronik takip araçları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği aktarıldı” ifadeleri yer aldı. 

Fiili abluka oluşturulmuştu

Çin, ABD’nin bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Ada çevresinde tatbikatlara aşlamıştı. Yaklaşık 7 gün süren tatbikatlar, Ada'nın çevresinde fiili abluka oluşturmuştu. Gerçek silah ve mühimmatın kullanıldığı tatbikatlar sırasında Çin ana karasından ateşlenen güdümlü füzeler, Tayvan yakınlarındaki sulara düşmüştü. Tatbikatlar bitmiş ancak Ada çevresindeki askeri araçlar bölgede kalmaya devam etmişti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal