ABD’de fırtına ve hortum felaketi: Çok sayıda ölü var

ABD’nin orta kesiminde yer alan eyaletlerde meydana gelen şiddetli hava olayları ve hortumlar sebebiyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken yerleşim yerlerinde de büyük hasarlar yaşandığı kaydedildi.

23.05.2024-10:18 - (Son Güncelleme: 23.05.2024-17:32) ABD’de fırtına ve hortum felaketi: Çok sayıda ölü var

Yerel medya haberlerine göre, Iowa'nın Greenfield kasabasını vuran fırtına çok sayıda can kaybına neden oldu. Iowa eyalet polisi, hava olayları nedeniyle birçok ölü ve yaralının olduğunu doğrularken, arama ve kurtarma çalışmaları devam ettiği için kesin bir sayı vermekten kaçındı. Iowa Valisi Kim Reynolds, Greenfield'da düzenlediği basın toplantısında, "Bu yıkım gerçekten yürek burkan, korkunç bir durum. Yıkımı gerçekten görene kadar anlatmak zor." ifadelerini kullandı. Reynolds, eyalet genelinde 15 ilçe için acil durum ilan edildiğini ve Başkan Joe Biden'dan Iowa için federal afet yardımı onayını isteyeceğini belirtti.

ABD’de fırtına ve hortum felaketi

AA’da yer alan habere göre; Greenfield kasabasının neredeyse yarısında birçok iş yeri, ev ve araç kuvvetli fırtına ve hortumlardan zarar görürken, yerel televizyonlarda bazı rüzgar tribünlerinin şiddetli fırtına nedeniyle yıkılarak alev aldığı görüntüler yayınlandı. 

ABD’de fırtına ve hortum felaketi: Çok sayıda ölü var

Iowa'nın yanı sıra Nebraska, Illinois ve Wisconsin eyaletleri de şiddetli yağmur, rüzgar ve hortumlardan olumsuz etkilendi. Bu eyaletlerin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı.

ABD Ulusal Meteoroloji yetkilileri, Texas'tan Michigan'a kadar en az 329 şiddetli fırtına kaydedildiğini ve çoğu Iowa, Wisconsin ve Minnesota'da olmak üzere 20 hortum olayının yaşandığını bildirdi. Yetkililer, bu şiddetli hava koşullarının ülkenin orta kesimlerinde hafta sonuna kadar etkisini sürdürebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal