İsrail ordusu Cenin'den çekildi: Filistinliler evlerine dönüyor!

İsrail ordusu, iki gün süren askeri operasyonlarının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'ndan çekildi. İsrail ordusunun bu sabah saatlerinde bölgeden tamamen ayrıldığı bildirildi.

23.05.2024-09:49 - (Son Güncelleme: 23.05.2024-11:17) İsrail ordusu Cenin'den çekildi: Filistinliler evlerine dönüyor!

İsrail ordusu, 21 Mayıs sabahı başlattığı yoğun askeri operasyonların ardından bu sabah saatlerinde Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'ndan çekildi. Görgü tanıkları, yüzlerce Filistinlinin, İsrail ordusunun çekilmesinin ardından Cenin Mülteci Kampı'ndaki evlerine ve mülklerine dönmeye başladığını ifade etti.

11 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun 21 Mayıs'ta başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 11 olduğunu açıkladı. Bu kişiler arasında 4 çocuk da bulunuyor. 

İsrail ordusunun iki gün süren saldırılarında yaralanan bir Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Cenin'deki Er-Razi Hastanesi Müdürü Fevvaz Hammad, dün akşam saatlerinde yaralanan 30 yaşındaki Mustafa İbrahim Musa Cebarin'in yaşamını yitirdiğini açıkladı. Böylece, Cenin'deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Çekilme sonrası geri dönüşler başladı

İsrail ordusunun çekilmesinin ardından, Cenin Mülteci Kampı'nda yaşayan yüzlerce Filistinli, evlerine ve mülklerine dönmeye başladı. İsrail'in yoğun saldırılarından dolayı bölge sakinlerinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı, ancak ordunun çekilmesiyle birlikte geri dönüşlerin başladığı belirtildi.

Uluslararası tepkiler

İsrail ordusunun Cenin'deki operasyonları, uluslararası alanda büyük tepki çekti. Birleşmiş Milletler ve çeşitli insan hakları örgütleri, sivillerin hedef alınmasını kınadı ve bölgede barış ve istikrarın sağlanması için acil adımlar atılması çağrısında bulundu.

İsrail'in Cenin kenti ve mülteci kampından çekilmesi, bölgedeki tansiyonu bir nebze düşürse de, Filistin-İsrail çatışmasının derinleşen yaraları henüz sarılabilmiş değil. Uluslararası toplumun, bölgedeki şiddetin durması ve barışın sağlanması için daha aktif ve yapıcı bir rol üstlenmesi gerektiği vurgulanıyor. Filistinli yetkililer ise, yaşanan bu olayların, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgaline son vermesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğini ifade ediyor.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal