Sokak hayvanları uyutulacak mı? Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası yürürlüğe girdi mi?

Sokak hayvanlarıyla ilgili son zamanlarda artarak yaşanan olaylar sonrasında sosyal medyada gündem olan Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası hakkındaki gelişmeler devam ediyor. Peki Sokak hayvanları uyutulacak mı? Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası yürürlüğe girdi mi? İşte soruların yanıtları…

23.05.2024-12:50 - (Son Güncelleme: 23.05.2024-12:50) Sokak hayvanları uyutulacak mı? Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası yürürlüğe girdi mi?

AK Parti, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak yeni düzenlemeyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İngiltere'deki düzenlemeye benzer bir teklif hazırlanıyor. AK Parti kaynakları, teklifin içeriğinde sahipsiz köpeklerin uyutulmasını da öngördüklerini belirtiyorlar. Peki Sokak hayvanları uyutulacak mı? Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası yürürlüğe girdi mi?

Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası yürürlüğe girdi mi?

Belediyeler, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek internet sitelerinde sahiplendirme ilanı yayınlayacaklar. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenerek, süre sonunda sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulacağı ifade ediliyor. 

Sokak hayvanları uyutulacak mı? Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası yürürlüğe girdi mi?

AK Parti kaynakları, uyutma işleminin merhamet koşulları içinde, acısız ve iğne kullanılarak gerçekleştirileceğini vurguluyorlar. Uyutulan köpeklerin yerine sokaktan toplanan yeni köpeklerin barınaklara yerleştirilerek sürecin devam edeceği belirtiliyor. Sahiplenen hayvanlara çip takılacak ve sahiplerinin sorumlulukları takip edilecek.

Temmuz 2021'de yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu, kedi, köpek gibi evcil hayvanlara çip takılmasını ve ev hayvanlarını terk edenlere yaptırımların uygulanmasını öngörüyor. Ayrıca, sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak popülasyonunun azaltılmasını da hedefliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal