Cemal Kaşıkçı'nın Ses Kayıtlarına Ulaşıldı! İşkence Edilerek Öldürüldü!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girmesinin ardından kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile alakalı ses kayıtlarının içeriğine ulaşıldı. Kayıtlarda Kaşıkçı'ya önce işkence edildiği sonrasında da kafasının kesildiği bildirildi.

17.10.2018-09:36 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-09:27) Cemal Kaşıkçı'nın Ses Kayıtlarına Ulaşıldı! İşkence Edilerek Öldürüldü!

2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girmesinin ardından kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti ile alakalı sır perdesi aralandı. Alınan bilgilerde Türkiye’nin elinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki vahşi cinayetle alakalı birden çok ses kaydı var. Kayıtların bir tanesinde dün apar topar Riyad’a giden başkonsolos Muhammed Uteybi infazın konsolosluğun dışında olmasını talep ediyor. Yanıt “Yaşamak istiyorsan sus!” oluyor.

ÖNCE İŞKENCE SONRA İNFAZ

Veliaht Prens Selman, muhalif gazeteci Kaşıkçı’nın infazı için içlerinde Adli Tıp Kurumu Başkanı El Tubaigy’nin de olduğu 15 kişiyi İstanbul’a yollamıştı. Konsolosluğa belge için giden Kaşıkçı’ya önce korkunç işkenceler yapıldığı tespit edildi. Sorgu esnasında önce parmakları koparıldı sonrasında kafası kesilerek katledildi. Başkonsolos Uteybi’nin, işkence esnasında “Bu olayı dışarıda gerçekleştirin. Benim başımı belaya sokmayın” diye itiraz ettiği fark ediliyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, “Arabistan’a gittiğinde hayatta kalmak istiyorsan sus!” diye ikaz ediliyor.

DÜNYANIN GÖZÜ İSTANBUL’DA

Uluslararası haber ajansları da Türk güvenlik kaynaklarına dayanarak peş peşe iddialar yaptı. Amerikan haber ajansı AP, başkonsoloslukta gerçekleştirilen aramada Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle alakalı delil bulunduğunu açıkladı. CNN International da Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını kaydetti. Amerikan haber kanalı, parçalara ayrılan cesedin ne yapıldığına dair yorum olmadığını belirtti.

7 DAKİKADA PARÇALANDI

Katar merkezli El Cezire kanalı cinayet anı ile alakalı ayrıntılar verdi. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı konsolosun odasında katledildi ve cansız bedeni 7 dakikada burada parçalara bölündü. Cesedi parçalama işlemini ise Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy’i yaptı. Suudi otopsi uzmanı bu kan donduran işlemi yaparken yanında yer alan diğer Suudilere müzik dinlemeleri tavsiyesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal