Can Azerbaycan İle Tarihi Anlaşma

Dağlık Karabağ mücadelesinde Azerbaycan'ın yanında olan Türkiye, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi bir seviyede olması sebebiyle yatırımlarına devam ediyor.

15.12.2020-20:47 - (Son Güncelleme: 16.12.2020-05:59) Can Azerbaycan İle Tarihi Anlaşma

Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir doğal gaz hattının kurulmasıyla ilgili iki ülkenin enerji bakanları bugün gerekli imzaları attı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov'un katılımıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında düzenlenen Türkiye Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Mütabakat Zaptı İmza Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Enerji alanında Bakü-Tiflis-Ceyhan projesiyle başlayıp, Bakü- Tiflis- Erzurum projesiyle büyük bir aşama kaydeden Azerbaycan-Türkiye ortaklığının, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile kıtaları aştığını vurgulayan Dönmez, oluşturulacak yeni hat ile ilgili şu açıklamaları yaptı.

'Türkiye-Nahçıvan Boru Hattı ile Nahçıvan'da yaşayan Azerbaycan Türklerinin doğal gaza kesintisiz erişmesi, doğal gaz konforundan sorunsuz yararlanması için çalışmalar başladı.Amacımız, gittiği her yere medeniyet ve refah götüren ecdadımızın izlerini takip ederek Nahçıvan'ı doğal gazın rahatlığıyla buluşturmak. Projenin hayata geçmesi için hem bizler hem de Azerbaycan Enerji Bakanlığı elinden geleni yapacak. BOTAŞ ve SOCAR iş birliğiyle gerçekleşecek proje ile Nahçıvan ülkemiz üzerinden gelen doğal gaza kavuşacak.'

Nahçıvan 500 bine yakın nüfus ve 500 milyon metreküplük doğal gaz tüketimine sahip bir bölge, Iğdır üzerinden bölgeye ulaştırılacak olan gazla Karabağ işgalinin ortaya çıkardığı yaralardan biri daha sarılmış olacak. Böylece, Nahçıvan'a Karabağ'ın işgali öncesindeki kadar güvenli bir doğal gaz arzı sağlanacak.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal