Çamoluk Otomotiv sahibi kim? Yeni Çamoluk Otomotiv ne iş yapıyor? Nerede?

Dün akşam çok sayıda televizyon kanalında aynı anda canlı yayınlanan Türkiye Tek Yürek programında depremzedeler için bağış toplandı. Çok sayıda ünlü ismin ve sunucuların katılımıyla gerçekleştirilen programa Yeni Çamoluk Otomotiv’in yaptığı 50 bin TL’lik bağış damgasını vurdu. Yeni Çamoluk Otomotiv’in bağış miktarı yanlış anlaşıldı. Peki Çamoluk Otomotiv sahibi kim? Yeni Çamoluk Otomotiv ne iş yapıyor? Nerede? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

16.02.2023-12:20 - (Son Güncelleme: 16.02.2023-12:20) Çamoluk Otomotiv sahibi kim? Yeni Çamoluk Otomotiv ne iş yapıyor? Nerede?

Kahramanmaraş’ta tarihinin en şiddetli depremleriyle karşı karşıya kalan Türkiye, adeta tek yürek olarak depremzedeler için yardım kampanyaları başlattı. Bu nedenle birçok ünlü isim ve sunucu çok sayıda televizyon kanalında aynı anda canlı yayınlanan Türkiye Tek Yürek programında depremzedeler için bağış toplamak için gayret gösterdi. Programa bağışta bulunan şirketlerden birisi olan Yeni Çamoluk Otomotiv’in 50 bin liralık bağışı yanlış anlaşılınca ortalık karıştı. Peki Çamoluk Otomotiv sahibi kim? Yeni Çamoluk Otomotiv ne iş yapıyor? Nerede? 

Yeni Çamoluk Otomotiv ne kadar bağış yaptı?

Türkiye Tek Yürek programına katılan ve 50 bin lira bağışta bulunan Yeni Çamoluk Otomotiv’in bağışı bir an için 50 milyar lira olarak anlaşıldı. Konu hakkında birkaç saniye sonra bir açıklama yapan Yeni Çamoluk Otomotiv bağışın yanlış anlaşıldığını ve miktarın 50 milyar lira değil 50 bin lira olduğunu duyurdu. 

Çamoluk Otomotiv sahibi kim?

Yeni Çamoluk Otomotiv İstanbul'da otomobil satışı yapan bir galeri olarak tanınıyor. Şirketin sahibi ise iş adamı Hamit Duras, Yeni Çamoluk Otomotiv şirketinin bağışıyla ilgili yanlış anlaşılmanın ardından açıklama yaptı.

İş adamı Hamit Duras'ın yaptığı bağışın 50 milyar lira değil 50 bin lira olduğunu sunucu Acun Ilıcalı ifade etti.

Yeni Çamoluk Otomotiv

Yanlış anlaşılan bağış sosyal medyada gündem oldu

Yapılan yanlış anonsun ardından bir anda Türkiye'nin en çok konuştuğu isim olan Hamit Duras'ın o anlarda cep telefonuna bildirim yağdığı ortaya çıktı. Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

Yeni Çamoluk Otomotiv'in bağış miktarının yanlış anlaşılması sonrası sosyal medya kullanıcılarından bazı yorumlar geldi. İşte bazı yorumlar;

Yarın da Çamoluk Otomotiv adına bağış gecesi düzenlemek zorunda kalacaktık.

Abi o nası yanlış anlaşılmaydı aklımız duruyordu.

50 milyar diyince Türkiye de ki bütün galerilerin sahipleri zannettim

Abinin kafası karışmış.

Zaten 50 milyarı nasıl verecekti.

Eski paraya göre 50 milyar demiştim

Heyecanla canlı yayına bağlanarak bağışta bulunmak istediğini belirten Hamit Duras DHA'ya yaptığı açıklamada "Eski paraya göre 50 milyar diye bir miktar söyledim. Mustafa Karataş da o heyecanla, biz de düzeltemeden iletmiş oldu. Sonrasında sosyal medyaya düştük. Bizim asla kendi reklamımızı yapmak gibi bir amacımız yoktu. Allah rızası için yaptık. Sosyal medyada bir kısım bizim reklam yaptığımızı ifade ediyor, biz duygusal olarak yaptık. Normal bir aileyiz, içimizden geldi" dedi.

Gönül ister ki 50 milyar lira bağışlayalım

Hamit Duras ve dükkanda çalışan oğlu Hüseyin Duras yaşananlardan sonra telefonlarının hiç susmadığını belirtti.

Hamit Duras, "Bazı insanlar arayıp tebrik ediyor, bazıları ise tepki gösteriyor. Yine söylüyorum, benim bağışım 50 bin TL. Gönül ister ki 50 milyar TL'miz olsun ki bağışlayalım. Benim 9 yaşında Elif isimli bir torunum var, beni çok etkiledi. Annesi hırka örmüş, kendisi de kaşkol örmüş. Annesine, 'Bir ip daha alın ben yine öreceğim, depremzedelere göndereceğim' demiş. Babasına göndermek istediklerini ve kumbarasını da vermiş, buna çok duygulandım, bağış yaptım. Bir çocuk bunu yapıyorsa, biz niye yapmayalım dedim" diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal