Çalışmayanlara emekli olma hakkı! SGK Ve Bağkur’lu olmadan nasıl emekli olunur?

Emekli olmak isteyen fakat bazı nedenlerden dolayı bu hakka sahip olmayanlar, 'SGK Ve Bağkur’lu olmadan nasıl emekli olunur?' sorusuna yanıt arıyorlar. Milyonlarca kişinin isteğe bağlı olarak yaptıkları başvuru sonrasında emeklilik yolu açılırken, bu haktan nasıl yararlanacağı ile ilgili bilgi sahibi olmak ve şartları öğrenmek için araştırma yapıyorlar.

30.04.2022-20:08 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-20:08) Çalışmayanlara emekli olma hakkı! SGK Ve Bağkur’lu olmadan nasıl emekli olunur?

SGK ve Bağ-kur kapsamında olmayan milyonlarca vatandaş çalışanları gibi bir emeklilik hayali kuramıyorlardı. Fakat yapılan yeni düzenlemelerle birlikte bu kişilerin isteğe bağlı olarak emekli olma şansına sahip olmaları sağlandı. Peki, SGK Ve Bağkur’lu olmadan nasıl emekli olunur?

"Çalışmayan vatandaşlara emeklilik hakkı"

SGK Ve Bağkur’lu olmadan nasıl emekli olunur

Düzenli olarak çalışma hayatı olmayan kişiler yapılan yeni düzenlemeler kapsamında artık emekli olabiliyorlar. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. SGK ya da Bağ-Kur aracılığı ile emeklilik sürecini başlatan kişiler daha öncesinden belirlenmiş olan kanun kapsamında prim günleri ve istenilen yaş şartını doldurmuş olmaları gerekiyor. Fakat hiç çalışmayan kişiler farklı alternatif yollarla emeklilik hakkına sahip olabiliyorlar. Bununla ilgili kişinin isteğe bağlı olarak başvuru yapması ve sigortalılık kapsamında kişinin belirlene primleri ödeyerek emekli olması sağlanıyor.

Devlet bankalarından emeklilik hakkı için kredi desteği

Emekli olmak için isteğe bağlı prim ödeme başvurusu yapan kişilere devlet bankaları sağladıkları krediye bir destek sağlıyorlar. Acil nakit kredi desteği adı altında verilen ödemelerde emeklilik başvurusu yapan kişiler için SGK ile devlet bankaları arasında bir anlaşma yapılıyor. SGK ile banka arasında gerçekleştirilen anlaşma dahilinde 4B kapsamında sigortası oluşturulan başvuru sahibinin zorunlu veya isteğe bağlı birikmiş olan tüm prim borçları ödeniyor.

SGK ve devlet bankalarının ortak bir şekilde yürüttükleri çalışmada Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank'ta uygun faiz oranlarıyla kredi talebinde bulunuluyor ve banka bu talebin tamamını karşılıyor. İsteğe bağlı sigorta başvurusunda ödenmesi gereken tutar bankadan tahsil edildikten sonra uygun vadeli aylık taksitler halinde geri ödeniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal