Elektrik Faturalarına 1 Mayıs’ta Büyük Zam Geliyor!

2022 yılı girer girmez ilk olarak Ocak ayında ve daha sonra da Nisan ayında elektrik tüketim ücretlerine zam gelmişti. Artan maliyet artışları nedeniyle elektriğe 1 Mayıs tarihinde yeniden zam geleceği konuşuluyor.

30.04.2022-19:45 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-19:45) Elektrik Faturalarına 1 Mayıs’ta Büyük Zam Geliyor!

2022 yılına girildikten sonra 2 kez zam gelen elektrik faturalarına yeniden zam geleceği konuşuluyor. Artan maliyetlerden dolayı yeni zammın kapıda olduğu konusunda verilen bilgilerde özellikle mesken aboneleri için verilen elektrikte üretim maliyetleriyle satış fiyatları arasında farkın yüzde 92'ye çıktığı belirtiliyor.

Söz konusu zam ile ilgili bir açıklama yapan Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, normal şartlarda elektriğe zam uygulamasının Temmuz ayında beklenildiğini fakat elektriğin üretim ile satışı arasındaki maliyet makasının açılması nedeniyle zam kararının Mayıs ayına çekilebileceğini söyledi.

Elektrik Faturalarına 1 Mayıs’ta Büyük Zam Geliyor

Elektrik Faturalarına 1 Mayıs’ta Büyük Zam Geliyor!

Şu anda meskenlerde en düşük tüketimde satış fiyatının kilovatsaat (kWh) başına 1.26 TL olduğunu söyleyen Çağada Kırım, bu elektriğin üretim maliyetinin ise 2.41 TL olduğuna dikkat çekti. Kırım, maliyetlerde yaşanan artışlardan dolayı Ağustos ayı içinde üretimdeki maliyetin 3.54 TL'ye çıkacağını kaydederken bu durumda aradaki farkın yüzde 92'den yüzde 181'e çıkabileceğini ifade etti.

Çağata Kırım, konuşmasının devamında söz konusu zammın gecikmesi halinde ise oranın dahda katlanabileceğini ve bu durumunda zammı büyütebileceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal