Çalışma Yemeğinde Bir Araya Gelen 6 Muhalefet Partisi İttifakının Görünmeyen Yedinci Ortağı Belli Oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beş siyasi partinin genel başkanlarının katıldığı ‘çalışma yemeğinde’ bir araya geldi. Gazeteci Nedim Şener, muhalefetin HDP tutumuna ilişkin çarpıcı tespitlere köşesinde yer verdi.

14.02.2022-13:42 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-13:58) Çalışma Yemeğinde Bir Araya Gelen 6 Muhalefet Partisi İttifakının Görünmeyen Yedinci Ortağı Belli Oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ‘çalışma yemeğinde’ buluştu. 

Çalışma yemeğine 6 partinin arasında HDP’nin olmaması dikkat çekmişti. Konuyla ilgili gelen tepkiler üzerine konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘HDP'yi yok saymıyoruz’ ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması HDP ile gizli ortaklığın devam ettiğini ortaya çıkardı. 

GELECEK PARTİSİ'NDEN HDP İLE İTTİFAKA YEŞİL IŞIK

 Bunun yanı sıra Gelecek Partisi'nin Genel Sekreteri Kani Torun, çalışma yemeğinde bir araya gelen muhalefet partililerini genel başkanlarının yer aldığı fotoğrafa yapılan ‘Fotoğrafı Pervin Buldan çekti herhalde’ yorumu üzerine ‘O da olur bir gün inşallah’ sözleriyle HDP ile ittifaka yeşil ışık yaktığı görüldü. 

HİÇ KİMSENİN YEMEDİĞİ SİYASİ HİLE

Gazeteci Nedim Şener, söz konusu çalışma yemeğinde HDP’nin yer almamasına ilişkin çarpıcı detayları kaleme aldı. 6 siyasi partilerin bu tutumuna ‘siyasi hile’ ifadesini kullanan Şener, masada neden HDP’nin olmadığının detaylarını anlattı. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ‘çalışma yemeğinde’ bir araya gelmesi sonrası kaleme alan Gazeteci Nedim Şener, şunları kaydetti; ‘Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin bir araya gelip çektirdikleri fotoğrafın tek adı var: Siyasi hile. Birbirine benzemeyen hatta zamanında birbirine en ağır hakaretleri etmiş kişilerin yan yana gelmesi gibi durumdan söz etmiyorum. Siyasetçiler bunları sindiriyor. Ben burada bildiğiniz siyasi hileden bahsediyorum. Peki bu hileyi, siyasi rakiplerine karşı mı yapıyorlar? Hayır, tam tersi bu hileyi kendilerini destekleyen seçmenlerine yapıyorlar. Ama ne rakipleri ne de taraftarları yemiyor bu hileyi; sadece gülünç bir duruma düşüyorlar.’

TOPLANTININ AMACI

Alışma yemeğine katılan altı parti, toplantının amacını şu ifadelerle kamuoyuna duyurdu: ‘Bugün, Türkiye için tarihi bir gündür. Birbirinden farklı altı siyasi parti olarak bizler, Türkiye'nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi bir çalışma için bir araya geldik.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni hazırlayan partiler olarak bizler, etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlığı içindeyiz.’

YENİ İTTİFAKIN FOTOĞRAFI

Altı partinin genel başkanlarının bir araya geldiği çalışma yemeğine ilişkin değerlendirmelerini aktaran Şener, ‘Bu satırlar toplantının "açıklanan" amacını anlatıyor. Ama gerçek amaç 6 partinin seçime açık ittifak halinde gideceğinin gayri resmi ilanıdır. Toplantı sonrasında 6 kişinin aynı karede yan yana gelişi de siyasi tarihimizde "yeni ittifakın fotoğrafı" olarak yer alacaktır.

İTTİFAKIN GÖRÜNMEYEN YEDİNCİ ORTAĞI

Fotoğraftaki yedinci kişi PKK'nın siyasi kolu HDP'nin Eş Başkanı Mithat Sancar ya da Pervin Buldan olmalıydı. Çünkü, altı parti de biliyor ki; PKK'nin siyasi kolu HDP olmadan toplantı sonrası yapılan açıklamadaki amaçların gerçekleşmesi mümkün değil. Yani önce seçimi kazanmak gerekiyor’ dedi. 

HDP SAHTE ALINGANLIK YAPIYOR

HDP’nin çalışma yemeğinde olmamasının nedenine dair değerlendirmelerini aktaran Şener, şu ifadelere yer verdi; ‘Onların elleri rahat, HDP'nin ise eli, kolu, dili bağlı. Çünkü biliyorlar ki, HDP yönetiminin bir iradesi yoktur, ancak dağdaki teröristlerden gelecek talimata göre davranabilirler. HDP'li Pervin Buldan, "Altı partiden birini ayırın, diğerlerinin oy toplamı HDP'nin yarısı etmez. O yüzden biz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz üçüncü yoldur. Bu yola bir gün herkes muhtaç olacak. Biz öyle kolay lokma değiliz" diye tepki göstermesine bakmayın. Anayasa değişikliği hazırlığı çalışmalarına davet edilmediklerinde sesi çıkmayan HDP'li Buldan, şimdi son toplantıya çağrılmamaları ve aynı fotoğraf karesine girmemiş olmaya sahte alınganlık yapıyor.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal