Bunun Adı Ticaret Değil Fırsatçılık!

Son zamanlarda gıda fiyatlarındaki artış vatandaşı isyan ettirdi. Hasadına başlanan limonun bahçedeki fiyatı 3 lirayken markette 17 liraya satılıyor.

08.09.2021-17:09 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-17:09) Bunun Adı Ticaret Değil Fırsatçılık!

Konudan mustarip olan üreticiler ‘Gönül ister ki vatandaşlarımız 5-6 liraya yesin. Ancak burada mağdur olan üreticiler ve vatandaş oluyor.’diyor.

BUNUN ADI FIRSATÇILIK

Uzmanlar bu konuya ilişkin olarak, ‘Öncelikle fahiş fiyat konusunda spekülatif artışları durdurmak gerekiyor. Piyasa regülasyonlarını devreye almak şart.’ifadelerini kullanıyorlar.  ‘Fiyatların devamlı artmasıyla kazanılan paranın da değeri kalmıyor.’ Diyen uzamanlar maaşlara zamlar yapılmış olsa insanların satın alma gücünün azaldığını belirtiyorlar. Bunula birlikte uzmanlar, son dönemde enflasyonun artmasının da piyasaya yansıdığını söylüyor. Her ay enflasyon açıklandıktan sonra gıda fiyatlarında mutlaka değişiklikler yaşanıyor.

SPEKÜLATİF ARTIŞLARI DURDURMAK GEREKİYOR

Uzmanların belirttiğine göre, ilk olarak piyasadaki fahiş fiyatlar konusunda spekülatif artışların önüne geçmek gerekiyor. Devreye alınacak olan ise piyasa regülasyonları olmalı. Tarı politikalarının gözden geçirilerek, planlı olarak üretime geçilmesinin gerekliliğine vurgu yapılıyor. Senelerdir konuşulan Hal Yasası’nın çıkarılması da gerekiyor. Böylelikle, çiftçileri aracı olanlardan kurtararak kooperatifleştirmek gerektiği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal