Türkiye ile Mısır Arasında İstişarelere Devam Edilecek

Türkiye ve Mısır istişarelerinin ikinci turu tamamlanırken ilave adımların tamamlanması için iştişarelerin sürdürülmesi kararına varıldı.

08.09.2021-17:06 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-09:47) Türkiye ile Mısır Arasında İstişarelere Devam Edilecek

Türkiye ve Mısır İstişarelerinin ikinci turunun Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önel ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlığında 7-8 Eylül tarihlerinde Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Ankara'da düzenlendiği ifade edildi. 

BÖLGESEL KONULARA DEĞİNİLDİ

Gündeme dair birçok konun ele alındığı görüşmede özellikle Libya, Suriye, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler başta olmak üzere bazı bölgesel konulara da gündeme getirildi.

MUTABIK KALINDI

Taraflar, ele alınan konularda ilerleme sağlanmasına ve ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin isteklerini doğrulayarak, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kaldı.

Yapılan Dışişleri Bakanlığı açıklmasında ''Görüşmelerde, ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler dahil bazı bölgesel konular da ele alınmıştır. Taraflar, ele alınan konularda ilerleme sağlanmasına ve ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır'' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal